Почетак » Вести » Миша Бачулов – „Буди херој“ – сви ви можете бити хероји тако што ћете допринети онолико колико можете!

Миша Бачулов – „Буди херој“ – сви ви можете бити хероји тако што ћете допринети онолико колико можете!

Извештај са конференције „Буди херој“:

У пријатном амбијенту кафе-ресторана „Ле Пиаф“ одржана је конференција за медије на којој је представљен пројекат „Буди херој“, идејног творца Мише Бачулова, признатог новосадског спортисте, оснивача „Ронин“ клуба који има за циљ да омладину склони с улице, а њихову енергију каналише и усмери на спорт.

Миша је познат по својој хуманости, па је тако акцијом „Борбом против насиља“ успео да сакупи неколико хиљада евра како би помогао социјално угроженим породицама, а недавно и оболелој девојчици, да би с новим пројектом „Буди херој“ отишао корак даље!

Миша позива све људе да постану хероји!

-„Пројекат „Буди херој“ је једини хуманитарни пројекат који не подразумева уплату у новчаним средствима, него ваше лично учешће. Једној породици смо опремили купатило које је било пуно влаге, оцу једне фамилије која је живела на ивици егзистенције пронашли смо посао; дакле, сви ви можете бити хероји тако што ћете допринети онолико колико можете. Ако умете да зидате, градите, јавите се, ако можете да донирате било шта што вама не треба, на сваки начин можете бити херој“, истакао је Бачулов.

Координатор пројекта Бранислав Бабић најавио је хуманитарну доделу пакетића, у оквиру акције „Буди херој“, која ће се одржати 27. децембра на Тргу Слободе, на платоу „Винтер Фест“ манифестације с почетком у 12 часова.

„Ово је једанаеста година заредом да додељујемо новогодишње пакетиће, а овог пута сакупили смо 328 пакетића за децу Удружења дистрофичара, глувонему децу, децу из Великог рита, као и децу која болују од дечје парализе и церебралне парализе. Имали смо тежак задатак иза нас. Ипак, признаћете, никад слађи. Сакупити више од три стотине пакетића није једноставно, нарочито што новац не узимамо у руке, али захваљујући доброј вољи наших хероја, доказали смо да они заправо још увек живе, постоје и хвала им, ово је прилика да упутимо једно велико хвала свим људима-херојима који желе и који не желе да буду јавно представљени! Заправо, нама јесте циљ да се херој види, како би био добар пример осталима и пробудио у њима свест за помагањем. Ја вам се још једном захваљујем испред акције „Буди херој“ и позивам вас да нам се прикључите и на самој додели пакетића, 27. децембра с почетком у 12 сати на Тргу Слободе“, нагласио је Бабић.

Један од првих хероја, ватерполиста Александар Његован, представник пројекта за Београд, већ је и сам учествовао у акцији, помогавши самохраној мајци из Ваљева куповином намирница, истичући да је важно да се сви укључе у хуманитарну акцију током целе године, наглашавајући да новчана средства челни људи не прихватају, по чему је ова акција и специфична.

 

Пројекат „Буди херој“, под истоименим слоганом, базира се на чињеници да кроз разноразне акције давања и помагања, најпре социјално угроженим породицама, пронађете хероја у себи. А он чучи у сваком од нас. Треба га само размрдати. Успавао се. Од брига, проблема, беспарице, трагања за животним циљем…успавао се. Све почиње првим кораком. Хајде да га начинимо заједно.

О Миши Бачулову, идејном творцу пројекта „Буди херој“ 

Трећи у свету у тајладском боксу, вицешампион Балкана Миша Бачулов, поносни власник 30 медаља, супруг, отац две ћерке, у ишчекивању треће принцезе која је на путу, тренер, власник клуба „Ronin Gym”, у којем обучава нове борце, дуги низ година бави се и хуманитарним радом – до сада је организовао тридесет хуманитарних турнира „Борбом против насиља”.

Миша је уједно идејни творац и пројекта „Буди херој“ у оквиру кога клуб „Ронин“ већ деценију скупља пакетиће за децу оболелу од церебралне парализе, дечје парализе, децу из Удружења дистрофичара, глувонему децу и децу из Великог рита.

Миша Бачулов:

– Омиљени јунаци моје генерације били су Супермен, Бетмен, Нинџа корњаче и њихов учитељ Сплинтер који их је и створио, Ајрон мен, па можда и Хулк, што да не.
– И још од детињства, док сам имао пар безуспешних покушаја да летим с комшијине трешње, или да подигнем мамин „Рено 5“, био сам опчињен њима, дивећи се не само снази и моћима које су поседовали, него и тој неутаживој жељи да помогну другима. Слабијима, немоћнијима, онима који тону у провалију.
– Када сам схватио да не могу бити јунак свог детињства, него да морам да делам, радим на себи, предано, посвећено, да тренирам, учим језике, помажем другима, тада сам схватио врло важну животну лекцију: да управо помажући прво себи можемо инспирисати и друге.
– Своју неустрашивост усмерио сам на спорт, своју причу на учење језика, своју снагу на борбеност у рингу, уместо на улици, свој џентлменски, урођен манир на своју породицу…схватајући да постајем херој свог живота.
– И зато се питам: зашто свако од нас не би то постао?
– Промени свест, да би могао да мењаш свет.
– Почни од себе, као што сам ја почео онда када сам схватио да не могу да полетим. Јер немам крила.
– И зато, хајде да заборавимо мрачну страну живота и да направимо тај први корак у прављењу хероја. Јер, идентификуј се с неким ко заиста жели свеопште добро.“