Почетак » Вести » Војводина » “Тенис главом” се не игра само на песку крај Дунава

“Тенис главом” се не игра само на песку крај Дунава

Да се озбиљан “Тенис главом” не игра само на песку крај Дунава, Ђачком игралишту, Сајмишту и тартан теренима Штранда, још једном су показали организатори Спасојевић Давид, Миљан Танасић и Душан Петковић, који су по седми пут организовали Меморијални турнир „Бошко Милошев-БОЛЕ” на бетону.Турнир је одржан 30.06.2019. у “Паркићу” на Булевару.

Бошко је био заљубљеник и један од пионира овог занимљивог и аутентичног новосадског спорта „Тениса главом“, који је играо са другарима из кварта, по имену Роткварија, за млађе, познатије је име “Булевар”.


У његову част је организован, сада већ традиционални турнир, у једном паркићу како они, који су ту и одрасли, зову тај део кварта,
Сам циљ турнира је подсећање на рано преминулог другара из кварта, као и дружење младих људи кроз једну заиста специфичну игру. Ова игра захтева физичку спрему, али и посебну техничку способност сваког играча.

На турниру је било пријављено 12 сениорских екипа, подељених у 4 групе по три.
У групама се играло на један добијени сет, што је значило да екипе морају да уђу у меч без калкулација.
По прве две екипе из сваке групе су пролазиле даље у четвртфинале, где се играло на два добијена сета.

Ово је био седми турнир по реду, а за победника се додељује пехар.
Освајачи Меморијалног турнира „Бошко Милошев-БОЛЕ” 2019 су Слободан Симић и Дејан Џакула, после укупно 5 победа и сет разликом 8:0, где су у финалу савладали екипу др.Небојша Будаков и Александар Јовановић.

Пре њих су то радили Немања Вучуревић и Слободан Симић 2018, Немања и Марко Вучуревић 2017, 2016.Миљан Танасић и Давид Спасојевић три године за редом 2013, 2014 и 2015.
Из организације “Тенис главом” за ову годину најављују више спортских догађаја.

Први на реду је турнир на песку најпопуларније новосадске плаже “Штранд” чим то услови дозволе, а пре свега се мисли на висину водотока реке Дунав. 33-ти турнир по реду је планиран за средину месеца августа. На турнир ће и ове године као и сваке претходне моћи да се пријави у 4 категорије и то: пионири, јуниори, сениори и ветерани.
Крајем августа је планирано 10. Првенство града на тврдој подлози, такодје на “Штранду”, за све 4 узрасне категорије.
Пре одигравања ових турнира у плану је да се окупе најбољи и најатрактивнији играчи на обе подлоге и да се чари овог аутентичног новосадског спорта поделе са свим грађанима у Покрајини. Футог, Бачка Паланка, Сомбор, Суботица, Бечеј, Сремска Митровица су само неки градови који се налазе на мапи.
За крај године је планиран “Индор турнир”.
Сви љубитељи овог спорта ће моћи добити најновије информација на Фејсбук страници @Тенис главом.

This slideshow requires JavaScript.