Почетак » Вести » Спорт » Кајак: Светски куп у Дуисбургу
Фото: Небојша Радовић / КСС

Кајак: Светски куп у Дуисбургу

У послеподневном програму 2. дана Светског купа у Дуисбургу, српске посаде веслале су квалификације у конкуренцији четвераца на 500 метара, док су двоседи на 1000 метара веслали полуфинала.

Четвероседи

У квалификацијама четвераца на 500 метара такмичиле су се две српске посаде у обе конкуренције. Оба српска четверца обезбедила су пласман у полуфинале.

Прва се у квалификацијама окушала женска посада четверца на 500 метара која је у Дуисбургу веслала у нешто другачијем саставу у односу на прошлонедељни наступ на Светском купу у Познању. Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч и Марија Достанић место у полуфиналу избориле су пошто су у својој квалификационој трци заузеле треће место у времену од 1 минута и 36.673 секунде. Пласман у финале наша женска посада покушаће да избори у недељу од 9 сати и 18 минута из стазе 6. Финале К4-500 у конкуренцији дама весла се од 13:14х.

Фото: Небојша Радовић / КСС

Мушка посада четверца: Небојша Грујић, Стефан Векић, Владимир Торубаров и Марко Драгосављевић место у полуфиналу изборили су пошто су у квалификацијама кроз циљ прошли као трећи у времену од 1 минута и 24.219 секунди. Место у борби за медаље, наш мушки четверац покушаће да избори у полуфиналу које се весла у недељу од 9 сати и 42 минута. Финале је од 13:23х.

Фото: Небојша Радовић / КСС

Двоседи

У послеподневном програму другог дана Светског купа 2 у Дуисбургу у конкуренцији двоседа на 1000 метара, две српске посаде такмичиле су се у полуфиналу. На жалост, ниједан од два чамца није успео да избори пласман у финале, већ су учешће на другом такмичењу Светског купа завршили у полуфиналу.

Олимпијски вицешампиони Марко Томићевић и Миленко Зорић у својој другој полуфиналној групи трку су завршили на осмом месту у времену 3 минута и 26.989 секунди.

Фото: Небојша Радовић / КСС

Други двосед на 1000 метара, Анђело Џомбета и Михаило Суботић такмичили су се у трећој полуфиналној групи. Стазу су извеслали за 3 минута и 24.328 секунди, што је било довољно за седму позицију. Место у финалу обезбедиле су по три првопласиране посаде из три полуфиналне трке.
Фото: Небојша Радовић / КСС
Распоред трка српских посада 3. дана Светског купа 2 у Дуисбургу

09:18 полуфинале К4-500 Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч, Марија Достанић
09:42 полуфинале К4-500 Небојша Грујић, Стефан Векић, Владимир Торубаров, Марко Драгосављевић

14:06 квалификације К2 x-500 Милица Старовић, Марко Драгосављевић

16:45 А финале Кристина Бедеч
17:20 А финале Ервин Холперт

This slideshow requires JavaScript.