Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3

НОВИ САД-Награде „Капетан Миша Анастасијевић“ за најуспешније појединце, предузетнике, и институције у АП Војводини и Р.Србији, додељене су вечерас на свечаности одржаној у Галерији Матице Српске.

Доделу тог престижног признања традиционално организују компанија „Медиа инвент“ Регионална привредна комора Нови Сад,Превредна комора Војводине, Привредна комора Србије и РТ Војводине и још читав низ партнера.

Награде се додељују појединцима али и инстутуцијама пре свега у привреди али и друштвеном животу који се наслања на привреду.

Када је реч о додели регионалне награде реч је о диплому са златником ликом Мише Анастасијевића а када се ради о  репунличком нивоу онда се додељује статуета лика Мише Анастасијевића то јеш један начин на који се чува сећање и одаје признање великом човеку, привреднику  који је своје велико богаство оставио у задужбину свом народу.

Укупно 24 награда додељено је истакнутим појединцима, предузетницима, представницима научних, образовних, и других јавних институција.

 

Иван Ђоковић потпредседник Покрајинске Владе и секретар за привреду и туризам.

-Ова награда са једне стране  значи потврду за рад и резултате секретаријата за привреду и туризам односно како мене као првог међу једнакима тако и свих запослених у стручни службама а са друге стране један позив и опомена да водимо рачуна о јавном добру да врхунске вредности једног појединца како у његовом професионалном тако и у његовом породичном животу треба да буду ношене идејама капетам Мише Анастасијевића то је осећај за јавно добро, патриотизам, родољубље који су исказани кроз економију , привређивање и стварање једног доброг привредног и пословног амбијента који  мора бити утемељен у знањима, просветитељству  и стварања нове културне вредности а не да буде утемењен само  у економији и стварању профита.

Проф. др Радован Перовић  председник жирија који је одабрао славодобитнике угледне награде капетан Миша Анастасијевић која се додељује пуних 19 година,

-руководили смо се нашим стандардним критеријумима а та су успешност, друштвена одговорност,  стваралаштво, резултати који кандидати из различитих области имају и желимо овом наградом да постакнемо  све наше изузетне ствараоце у различитим областима, полазећи од оних критеријум и особина које је имао тај велики задзжбинар и тај велики пионир предузетништва Миша Анастасијевић дакле по угледу на њега ми негујемо доброчинство заджбинарство  итд.

Ми управо сваке године из одређених области на нивоу Републике Србије на нивоу Београске области на нивоу Војводине додељујемо ово престижно признање.

Проф. др Братислав Миловановић власник  Поглед групе Ниш

-ово је једно заиста престижно признање и поред многих признања које сам добио ово је најдрагоценије дакле ја сам имао ту срећу да сам у току свог радног века радио у образовању био научни радник а у последњој трећини свог радног века рад у привреди, значи успео сам да са својом екипом у једном делу дођем до научних и иноватовних решења а ево и задњих пар година да то применимо у пракси.

Ово ми је и обавеза да без обзира на године и мој садашњи статус та је једна обавеза да и као појединац и као екипа из Ниша да наставимо и даље.

Милош Ненезић директор Трајал корпорације, председник Уније послодаваца Србије, председник Скупштине Привредне коморе Србије.

-Ова награда ми пуно значи јер је то признање да време које сам потрошио на овакве пројекте као што су побојшање привредног амбијента да је то неко препознао да је то стварно имало ефекта и да је то нешто са чим се поносим и то је нешто што ми даје подстрек да даје радим истим интезитетом  чак и још више  да улазимо у нове пројекте а осврћући се  на старе да видим шта је могло бити боље урађено да се побојша привреда Србије.

Награда Капетан Миша Анастасијевић додељује се већ 19 година, а део пројекта „Пут ка врху“, афирмише привредно стваралаштво у Србије.

Данијел Кулачин