Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Спорт » Женски део кајакашке репрезентације почео са веслањем групних чамаца

Женски део кајакашке репрезентације почео са веслањем групних чамаца

Кајакашки репрезентативци приводе крају четврту недељу веслачких припрема у Турској. Прве три недеље наши репрезентативци су искористили да се увеславају и врате осећај на води после паузе због базичних припрема. Женски део екипе у прве три недеље највише је радио на увеславању и комбинацији тренинга технике и снаге у једноседима. Други део припрема наше најбоље кајакашице користе како би полако увеславале групне чамце.

Тренер женског дела екипе, Мирослав Родић, задовољан је досадашњим учинком. Осим тога, у тренажни процес сада су укључени и тренинзи увеславања групних чамаца, пре свега, четверца на 500 метара.

Пред српским кајакашицама је дугачка сезона у којој се избарају норме за учешће на Олимпијским играма у Токију 2020. године. За женски део екипе најважнија ће бити посада четверца на основу којег може да се избори максималан број олимпијских виза, и кроз ту дисциплину обезбеде и места у мањим посадама које се такмиче у олимпијском програму.

Женски део екипе је комбинација искусних такмичарки као што су Николина Молдован, Милица Старовић и Кристина Бедеч, и младих снага које су већ у млађим категоријама потврдиле светску класу: Марија Достанић и Биљана Релић.

Предолимпијска година у кајаку је тежа него година у којој се одржавају саме Олимпијске игре због згуснутог календара, али и чињенице да норме могу да се изборе само на Првенству света које је традиционално на самом крају сезоне. Николина Молдован, која је боје Србије бранила на Олимпијским играма у Лондону и у Рио де Жанеиру истиче да овогодишње Првенство света на којем се избарају норме, дочекује растерећено.

Милица Старовић која се такмичила на Олимпијским играма у Рију сматра да је после успеха Марка Томићевића и Миленка Зорића у Бразилу 2016. године, иако је веома рано говорити о Токију, стигао прави тренутак да се и женски део екипе окити олимпијском медаљом.

Кајакашка репрезентација Србије на веслачким припремама у Белеку биће до 25. марта.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Извор вести и фото: Кајакашки савез Србије