Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Суботица: Асфалтирање на Палићком путу

Суботица: Асфалтирање на Палићком путу

Град Суботица је средином августа 2017. године поднео пријаву на конкурс Министарства привреде за доделу средстава за суфинансирање пројеката „Изградња коловоза у Сутјеској улици“ и „Изградња бициклистичке стазе на Хоргошком путу, од улице Прежихов Воранца према Хајдукову“. Укупна вредност пројекта износи 48,5 милиона динара са ПДВ-ом. Пројекат је одобрен, а ускоро креће потрага за извођачем.

Министарство привреде је 8. марта 2018. године донело Одлуку о расподели и коришћењу средстава за подршку унапређења локалне и регионалне инфраструктуре, по којој је Суботици одобрен износ од 20,1 милион динара за реализацију доле наведених пројеката. Град ће за ову намену из буџета издвојити 28,3 милиона динара.

Изградња коловоза у Сутјеској улици – Улица се налази у МЗ „Зорка“, њена дужина је нешто преко километар, простире се на потезу од улице Пролетерских бригада до железничке пруге Суботица-Будимпешта.

Како се наводи у решењу, укупна вредност пројекта износи око 35 милиона динара (учешће Министарства привреде је у вредности до 50% пројекта, односно 14,5 милиона динара, док ће град уложити 20,4 милиона динара). Износи су са ПДВ-ом.

Изградња бициклистичке стазе на Палићу – бициклистичка стаза налази се уз саобраћајницу Хоргош-Суботица која је категорисана као Државни пут IIА реда. Дужина планиране бициклистичке стазе (од улице Прежихов Воранца према Хајдукову) је 1.480 метара, док је ширина 2,2 метра.

Укупна вредност пројекта износи 13,5 милиона динара (учешће Министарства привреде је у вредности до 50% пројекта, односно 5,6 милиона динара, док ће град уложити 7,9 милиона динара). Износи су са ПДВ-ом.

Како сазнајемо ускоро се очекује покретање поступка јавне набавке за избор извођача радова, а након успешне спроведене јавне набавке следи потписивање тројног уговора између Министарства привреде, Града Суботице и изабраног извођача радова.

Subotica.com