Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Први регионални бизнис форум у Скупштини АПВ
Скупштина Војводине

Први регионални бизнис форум у Скупштини АПВ

Делегација Скупштине АП Војводине коју чине потпредседници Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница, Снежана Седлар и Александра Ђанковић, учествовала је на пролећном пленарном заседању комитета Скупштине европских регија (АЕР), који се одржава у румунском граду Арад. 

Скупштина Војводине

Поздраваљајући присутне, потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница, који је и потпредседник АЕР задужен за међурегионалну дипломатију, најавио је јесење пленарно заседање Скупштине европских регија које ће се у септембру ове године одржати у Новом Саду, у организацији Скупштине АП Војводине као дугогодишње чланице и активног партнера АЕР.

Поред одржавања јесењег пленарног заседања одлучили смо да истовремено организујемо још један догађај, с обзиром на то да нам долази велики број гостију из партнерских регија. Ми смо га назвали регионални бизнис форум са циљем да спојимо активности АЕР-а са промоцијом инвестиционих потенцијала различитих региона и представнике привредних грана, како би се од ове међурегионалне сарадње осетио конкретан бенефит„, истакао је Зобеница.

Он је позвао представнике региона да разговарају са представницима регионалних привредних комара, развојних агенција и агенција за промоцију инвестиција, како би заједнички учинили успешним одржавање Регионалног бизнис форума у Војводини.

Креирајте „најбољу бизнис карту“ свог региона и презентујте је на ова два паралелна догађаја. То ће бити одлична шанса за појединачне састанке, као и за истраживање потенцијала других региона и успостављање нових пословних веза„, рекао је Зобеница.

Потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић председавала је седницом Комитета 3 и уручила годишњу награду „Shinebright“ регионима који су дали посебан допринос раду АЕР-а, док је потпредседница Снежана Седлар активно учествовала у раду Комитета 1, који се бави економским развојем.

Током дводневног заседања у Араду, учесници су се бавили и темом иновативних екосистема. Истакнуто је да су иновативни екосистеми успешани и здрави, када се ресурси уложени у истраживачку економију путем приватних, владиних или директних пословних инвестиција касније допуњују иновацијама које доводе до повећања профита у тржишној економији.

У том тренутку , како је наглашено, две економије: истраживање и тржишно пословање, постоје у балансираној равнотежи, а иновативни екосистем се сматра здравим.

(rtv.rs)