Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Друштво » Министар Ђорђевић посебна пажња посвећена инклузији Рома

Министар Ђорђевић посебна пажња посвећена инклузији Рома

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са замеником директора Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије Драгољубом Ацковићем о будућим корацима које је неопходно предузети са циљем унапређења положаја ромске националне мањине у Републици Србији.

Министар Ђорђевић истакао је да Министарство брине о припадницима ромске националне мањине и посебну пажњу посвећује инклузији Рома и Ромкиња у Србији, а тиме ће се активно бавити и убудуће.

„Србија је већ постигла значајне разултате, када су у питању бољи услови живота Рома и њихова социјална укљученост, који могу бити коришћени као пример добре праксе за друге земље. Влада Србије жели да ниво социјалне укључености Рома подигне на још већи ниво и верујем да ће у томе и успети“, рекао је министар.

Министарство ће, како каже Ђорђевић, увек пружати подршку припадницима ромске националне мањине у борби за њихова права, посебно када је реч стереотипима и запошљавању образованих и младих припадника Рома и Ромкиња.

Ацковић је захвалио министру Ђорђевићу на досадашњој изузетно сарадњи као и на доласку на прославу славе – Теткица Бибија, јер је тиме показао поштовање према свим припадницима ромске националне мањине којима је овај дан изузетно важан.