Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Председник Србије честитао Си Ђинпингу поновни избор за шефа државe

Председник Србије честитао Си Ђинпингу поновни избор за шефа државe

Председник Србије Александар Вучић честитао је председнику Кине Си Ђинпингу поновни избор за шефа државе, саопштено је данас из вучићевог кабинета.

„Примите моје искрене честитке за Ваш поновни избор за председника Народне Републике Кине, уз најбоље жеље да је и даље одлучно водите путем напретка и благородне будућности“, наведено је у писму.

Вучић је, како је саопштено, рекао да га радује да Кина, вођена Комунистичком партијом са Сијем на челу, постиже „велике успехе у изградњи социјализма са кинеским карактеристикама за ново доба, као и на међународном плану“.
„Ваше глобалне иницијативе, попут иницијативе Појас и пут, која промовише дух древног Пута свиле, Србија не само да подржава већ у њима и учествује, јер сматрамо да ће повезивање различитих народа у заједницу са заједничком будућношћу несумњиво допринети развоју, миру и солидарности у свету“, истиче се у писму српског предсдника кинеском лидеру.

Како је наведено, Вучић је казао да га радује и одлука о уставном амандману, јер она показује да је „Комунистичка партија Кине храбра и одговорна, јер је историја много пута показала да је улога лидера често одлучујућа за напредак државе и народа“.

„Уз велику захвалност на свесрдној подршци Кине питањима од суштинског државног и националног интереса за Србију, првенствено у односу на питање Косова и Метохије, користим ову прилику да Вам поновим чврст, доследан и непроменљив став Србије када је реч о подршци политици ‘једне Кине'“, стоји у писму.

Вучић је упутио честитку и новоизабраном потпредседнику Кине Ванг Ћишану.

Бета