Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Свет » Дивљање миграната у Мадриду

Дивљање миграната у Мадриду

На протесту у центру Мадрида ноћас су избили сукоби због смрти једног уличног продавца пореклом из Африке који је, према речима очевидаца, настрадао у покушају да побегне од полиције која је почела да појачано контролише нелегалну уличну продају.

Стотине демонстраната запалиле су ноћас пластичне канте за смеће и блокирале поједине улице у главном граду Шпаније, пренела је агенција АП, додајући да је репортер те агенције рекао и да су учесници протеста гађали десетине полицајаца.

Гардијан преноси да су се мигранти сукобили са полицијом у центру Мадрида после погибије Сенегалца кога је, како су рекли, полиција јурила улицама тог града.

Мадридска служба Хитне помоћи навела је да је повређено 16 полицајаца и четири цивила повређено и да им је указана медицинска помоћ.

Новинска агенција Европа прес пренела је, позивајући се на изворе из полиције, да је продавац умро од срчаног застоја док је бежао од полицајаца.

Градоначелница Мадрида Мануела Кармена навела је на друштвеној мрежи Твитер да жали због његове смрти и додала да ће власти „темељно истражити“ тај случај.

Бета