Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » УН: Србија на 78. месту ранг листе земаља светског извештаја о срећи

УН: Србија на 78. месту ранг листе земаља светског извештаја о срећи

Србија је на 78. месту светске ранг листе о срећи која обухвата 156 земаља, наводи се у данас објављеном извештају УН (Ворлд хепинес рипорт 2018).

Од земаља бивше Југославије најсрећнији су у Словенији која је заузела 51. место. Следе Косово (61), Црна Горе (81), Хрватска (82), Македонија (89) и БиХ (93). Од земаља региона, најсрећнији грађани су у Румунији која је на 52. месту, следе Мађарска (59), Грчка (79) и Бугарска (110).

Финска је ове година званично рангирана на првом месту, а на последњем је Бурунди. Финска је испред Норвешке и Данске после којих следе Исланд, Швајцарска, Холандија, Канада, Нови Зеланд, Шведска и Аустралија.

УН су 2012. покренуле тај извештај који рангира 156 земаља по нивоу среће грађана, као и 117 земаља по нивоу среће имиграната. На том другом списку, најсрећнији су имигранти у Финској, док је Србија на 72. месту.

Извештај чине резултати испитивања грађана у земљама на ранг листи. Испитаници су позвани да одговоре на упитник и оцене од 1 до 10 какав је степен одређених факора у земљи у којој живе, а то су између осталог саосећање, слобода, великодушност, искреност и здравље.

Бета