Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Црногорски амбасадор посетио Суботицу

Црногорски амбасадор посетио Суботицу

Амбасадор Црне Горе у Србији Бранислав Мићуновић посетио је данас наш град и са градоначелником Богданом Лабаном разговарао о потенцијалима будуће сарадње севера Бачке и црногорских градова.
Градоначелник Лабан подсетио је да је трговинска размена региона севера Бачке и Потисја са Црном Гором износи око 23 милиона долара, као и да Суботица негује добре партнерске односе са Котором, Беранама и Бијелим Пољем.

– Разговарали смо о привредним потенцијалима Суботице, нашој културној баштини, мултиетничностима којима се поносимо и о односима са општинама у Црној Гори. Било је речи и о туристички потенцијалима Суботице, тачније развоју бање Палић да би могли да узмемо искуства која Црна Гора, као препознатљиве туристичка дестинација, итекако има – истакао је градоначелник Богдан Лабан. – Нисмо могли ни да заобиђемо индустријску зону и велике компаније које послују у нашем граду, у којима је запослено више од 6.200 људи. Обишли смо и зграду Народног позоришта, чија адаптација и реконструкција је у току.

Амбасадор Мићуновић нагласио је да је данашњи сусрет био врло плодоносан, који је прешао границе куртоазне посете.

– Са радошћу гледам грађанску, националну и мултиконфесионалну Суботицу и да та врста односа не производи сукобе већ сви живе у добрим односима – сматра амбасадор Бранислав Мићуновић. – Оно што је најважније је што смо ми једни другима ставили на располагање све своје могућности да заједно унапредимо међусобну сарадњу. Односи Србије и Црне Горе никада нису били бољи и успешнији и данашња посета је још један корак ка будућој, још бољој сарадњи две државе.

Subotica.com