Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Друштво » Повећање пензија је озбиљна тема и да је пре тога потребно сумирати економске резултати досадашњих мера

Повећање пензија је озбиљна тема и да је пре тога потребно сумирати економске резултати досадашњих мера

Лидер Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) и министар без портфеља у Влади Србије задужен за регионални развој Милан Кркобабић оценио је данас да је повећање пензија озбиљна тема и да је пре тога потребно сумирати економске резултати досадашњих мера.“То је веома озбиљна тема. Мислим да би поједини министри и премијер пре дефинисања ставова требало да имају консултације с председником Србије. Он је кренуо у овај пројекат и био гарант свега тога и има целовит увид у све то“, рекао је Кркобабић за РТС.

Он је оценио да „истрчавања са обећањима нису добра“.

„Када констатујемо да оно што смо одрадили даје праве резултате и да краткорочно и средњерочно у финансијским пројекцијама имамо адекватан простор, онда морамо озбиљно да се позабавимо тим питањем“, рекао је Кркобабић.

Он је рекао да је реформа пензионог система међу најважнијим државним питањима и оценио да је о томе што пре потребно отворити дебату, подсећајући да у Србији има два милиона пензионера.

Кркобабић је за РТС рекао и да је у прошлој години основано или обновљено више од пољопривредних 200 задруга и да се подстицаји настављају и у овој години.

Најавио је да ће у 2018. у 70 села Влада помоћи задруге и додао се већ виде ефекти помоћи задругама у прошлој години.

„Видели смо практично шта се урадило и више смо него задовољни. Циљ је да спасимо српско село од изумирања“, навео је министар.

Бета