Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » ПУПС: Позив на општенародни дијалог о реформи пензијско-инвалидског система

ПУПС: Позив на општенародни дијалог о реформи пензијско-инвалидског система

Председник Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милан Кркобабић позвао је данас политичке партије, невладин сектор, стручњаке, синдикате и медије на учешће у „општенародном дијалогу о реформи пензијско-инвалидског система“ у Србији да би пензијско-инвалидски систем био „адекватан за 21. век“.

„Данас ПУПС отвара нову страницу, храбро и одлучно покреће кључна питања која су битна за пензионере Србије и за све социјално угрожене“, казао је Кркобабић новинарима уочи четврте редовне изборне скупштине своје странке.

Кркобабић је казао да „пензије морају пратити плате“, да „пензије морају да буду у средишту оног о чему држава мора да води рачуна, јер у Србији живи готово два милиона пензионера“.

ПУПС се залаже за „социјално предузетништво“ и доношење закона томе, за „буђење и очување српског села“ кроз подстицај задругарства, рекао је он.

О „унутрашњем дијалогу“ о Косову је рекао да су „кључне ствари имовина државе Србије, српских државних и приватних предузећа, Српске православне цркве и грађана на Косову и Метохији за коју сматрамо да је полазиште за будуће преговоре“.

Бета