Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » За обнову суботичког позоришта 223 милиона динара

За обнову суботичког позоришта 223 милиона динара

покрајинска влада седница ребаланс будзет јпг

Покрајинска влада прихватила је информацију о наставку финансирања Народног позоришта у Суботици у 2017. години, седме фазе пројекта започетог још 2003. године, потписивањем протокола о заједничком финансирању, којим је предвиђено да средства обезбеђују Влада Републике, Покрајинска влада и Град Суботица.

Управу за капитална улагања АП Војводине је задужена да координира активности и обавља стручне послове ради финансирања VII фазе овог пројекта, у износу од 223.000.000,00 динара, од чега је износ од 111.000.000,00 динара обезбеђен из буџета Републике Србије за 2017. годину и биће пренет АП Војводини за ову намену. Иначе, предвиђена вредност комплетне седме фазе пројекта износи 250.290.737,08 динара.

Скупштини АП Војводине упућен је Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Канцеларије за инклузију Рома. Поред усклађивања са Статутом АП Војводине и другим позитивним прописима, предлажу се и нове одредбе којима се даје могућност уређења унутрашње организације Канцеларије организовањем издвојених организационих јединица- огранака и прописује именовање директора на основу претходно расписаног конкурса.

Циљ формирања регионалних канцеларија у Кикинди, Суботици и Панчеву – градовима на чијим територијама и живи највећи број припадника ромске националне заједнице, јесте успостављање боље комуникација између Канцеларије за инклузију Рома и Покрајинске владе са ромском популацијом.

rtv.rs