Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Сомборци одбили да продају ФАС за петину њене вредности

Сомборци одбили да продају ФАС за петину њене вредности

фабрика акумулатора сомбор јпг

Одбијена је и најновија понуда за куповину Фабрике акумулатора Сомбор (ФАС) коју је прошле недеље упутила швајцарска компанија Батагон у власништву Далибора Матића, пише сомборски портал СОинфо.

Најновија понуда Батагона износила је 5.050.000 евра али ју је, како наводи портал, Одбор поверилаца одбио јер износи свега петину процењене вредности Фабрике акумулатора Сомбор.

Батагон Интернатионал АГ је на првом јавном надметању за куповину имовине ФАС наступио са понудом од 3,5 милиона евра, да би након одбијања те понуде од стране Одбора поверилаца почетком августа, други пут понуду „поправили“ за милион евра.

Након тога, швајцарска компанија је трећи пут понудила цифру од 5.050.000 евра, међутим, и она је одбијена.

Стечајни управник Предраг Љубовић казао је да ће „Батагон“ добити прилику да побољша своју понуду.

Обавестио сам ‘Батагон’ да је понуда одбијена. Дао сам им могућност да пошаљу нову понуду или да напусте процес купопродаје Фабрике акумулатора Сомбор„, изјавио је Предраг Љубовић.

Како пише сомборски портал, давање и одбијање понуда може да потраје још неко време, а у случају да се не дође до цифре која би задовољила захтеве поверилаца, може се очекивати да буде расписан нови оглас за продају предузећа.

tanjug.rs