Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Председник Николић се окомио на аналитичара Анђелковића

Председник Николић се окомио на аналитичара Анђелковића

Уредништво сајта Видовдан се огласило поводом најновијег обраћања председника Николића новинарима у коме је испрозивао аналитичара Драгомира Анђелковића. Преносимо у целости реакцију уредништва сајта Видовдан:

0d19a2733988dc92334d919a2aed7904_L

Председник Србије Томислав Николић започео је своју данашњу изјаву новинарима помало неодређеним речима:  „Знате ово је тешко време у коме они који треба да вас штите, бирају кога ће да штите.“ Председник је овим алудирао да Анђелковић треба да га штити по сваку цену, баш онако како је Станислава Пак ултимативно захтевала од нашег уредника, с обзиром да је Драгомир неретко у својим анализама заиста бранио председника Николића када су напади на њега били неосновани.  Затим је председник изјавио да је непристојно то што је политички аналитичар Анђелковић „претио и вређао“ његову медијску саветницу али и додао да његови сарадници „још и добро пролазе“ ако се зна какав је његов третман у јавности.

Николић је Драгомиру Анђелковићу, уреднику Видовдана, прво  уделио епитет самопроглашпеног аналитичара да би потом признао да је „тај неко“ мислећи на Анђелковића  “ моћан да са својим анализама сруши ауторитет и углед неког ко би учествовао на изборима… А то ако сам ја мета, он треба да зна да то нису успели ни много вештији од њега“, рекао је Николић новинарима.

Он је рекао да сваки иступ, на начин како је то урађено против његове саветнице Станиславе Пак Станковић, заслужују осуду јавности и заштиту онога ко је угрожен.

„Пошто се ради о сараднику председника републике може да се деси да не буде заштићен, јер ако погледате како пролази председник, онда они још и добро пролазе“, ламетирао је Николић.

Драгомир Анђелковић је већ више пута изјавио да је Станислава Пак њега назвала телефоном и ултимативно захтевала од њега да се у медијима не односи критички према лику и делу председника Томислава Николића. Потом, после одбијања Анђелковића да прихвати ултиматум и жустре свађе,  Станислава је изашла у медије са спином како ју је Анђелковић напао као јадну и незаштићену жену. Истина је заправо да су и Томислав Николић и Станислава Пак покушали да изврше притисак на нашег уредника Анђелковића, натеравши га да говори у медијима оно што они желе да чују а не оно што он као политички аналитичар сматра да треба да каже. Потпуно извртање ситуације не приличи председнику Србије, нити његовој саветници Станислави. Уместо да признају своју грешку, они настављају медијски прогон Драгомира Анђелковића. Крајње је неозбиљно од председника државе Николића што изврће чињенице и представља себе и саветницу као жртве једног политичког аналитичара.

Уредништво Видовдана даје свом колеги Драгомиру свесрдну подршку, а председника Николића и његову саветницу Станиславу позива да престану са медијским прогоном, спиновањем и клеветом својих неистомишљеника те да се врате демократским принципима.

Видовдан