Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » С ким ће напредњаци у Немањину?

С ким ће напредњаци у Немањину?

Наставља се неизвесност из изборне ноћи о томе ко прелази цензус. Лидери коалиције ДСС-Двери оптужују напредњаке за прекрајање изборне воље грађана. Исто тврди и СДС. Поновно бројање гласова и увид у изборни материјал тражи и СНС како нико, каже њихов лидер, не би добио нити више гласова, нити био закинут. Неизвесност око цензуса, међутим, не доводи у питање то ко ће владати.

FOTO 2 13.02.2014.

С ким ће напредњаци у Немањину? Александар Вучић не открива све карте. Каже, до 190 посланика може, али не без компромиса, а то је неприхватљиво. Једини сигуран партнер – Савез војвођанских Мађара.

„Да ли ће да буде више од 135, јер није више 131, са СВМ је 135, мени је важно шта је у народу, а народ је рекао своје. Ни у Војводини нам није потребан СВМ, али у Војводини ћемо покушати да направимо несумњиво ширу коалицију, за Србију то не тврдим“, наводи лидер напредњака.

Ивица Дачић, ипак, чека позив. Први је звао још у изборној ноћи. Коалициони партнер од 2012. трећи дан од избора не одговара.

„СПС и ЈС су државотворне странке. Уколико добијемо такав позив, спремни смо да разговарамо о наставку сарадње са СНС-ом јер је то у најбољем интересу Србије“, каже Дачић.

Исто мисли и Драган Марковић. Ружић би, међутим, радије у опозицију. А Александар Антић поручује, лопта је у ногама напредњака. Сачекајте мало, одговара Зоарана Михајловић. Коментаре задржава на скупштинском нивоу – радује је улазак већег броја странака.

„ДС је потребан политичком животу Србије, иако руководство те странке чини све да то спречи. Важно је што ће и у новом сазиву парламента бити више проевропских партија“, сматра Михајловићева.

Осим о партијама, у медијима се спекулише и о именима. Соња Лихт и Иван Вејвода опет се везују за место шефа дипломатије. Вејвода демантује да је о томе било речи. Прво програм, па функције, поручује Вучић. Тема је и војвођански премијер.

„Нисам никоме ништа нудио и ни о чему нисам разговарао, ни о каквим функцијама, Вејводу веома поштујем, а нисам га чуо месецима. Са Банетом се чујем скоро сваки дан, али нисмо о томе ни реч прозборили, са Игором се чујем сваки дан па нисмо причали о томе, са Гораном се чујем сваки дан, па нисмо причали о томе“, наводи Вучић.

На бели дим из Немањине неће се дуго чекати, поручује. Највише две недеље после, могуће и на дан конституисања Парламента.