Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Поништени избори на 15 места, одлучује се о логичко-рачунским грешкама

Поништени избори на 15 места, одлучује се о логичко-рачунским грешкама

Од 60 приговора РИК је поништио изборе на 15 бирачких места, тако да ће на тим местима избори бити поновљени. На тим местима уписано је више од 18.000 бирача.

Sednica-Rika-odluke

Републичка изборна комисија је на јучерашњој седници донела одлуку да се избори понове на још осам бирачких места – у Врању, Нишу, Јагодини, Бачкој Тополи, Сремским Карловцима, Ужицу, Кладову и Београду, тако да ће гласање бити поновљено на укупно 15 бирачких места у Србији.

РИК је усвојио приговоре на неправилности гласања на бирачком месту 65 у Врању, 23 у Пантелеју у Нишу, бирачком месту 29 у Јагодини, Бачкој Тополи на месту 9, као и у Сремским Карловцима (бирачко место број 5).

Такође, гласање ће бити поновљено у Ужицу на бирачком месту 86, у Кладову на месту 24 и у београдској Палилули на бирачком месту 48.

Као један од примера РИК је истакао да су у Врању на бирачком месту 65 била уписана 443 гласача, а у кутији је било 445 листића.

Раније је донета одлука да избори буду поновљени на по једном бирачком месту у Врању (место број 24) и Јагодини (место број 57), као и на једном бирачком месту на Новом Београду и четири у Нишу.

Рок за одлучивање о приговорима је истекао у 20 часова.

РТС