Почетак » Вести » The Telegraph: Америкнци у јануару почињу тестирање „таблета против старења”

The Telegraph: Америкнци у јануару почињу тестирање „таблета против старења”

04

БРИТАНСКИ лист The Telegraph објавио је да ће амерички научници у јануару 2016. започети тестирање својих чудотворних „таблета против старења”.

У тестирање ће укључити безмало 3.000 добровољаца, али не било којих. Мораће да имају између 70 и 80 година, да имају неку болест срца, рак или предиспозицију за дементност.

Сви који пристану мораће да користе нове препарате на бази метформина. А творци препарата су уверени да ће код већине бити заустављен напредак болести које их муче, а и да ће себи осетно продужити живот.

Тврде да ће са њиховим препаратима људски век бити продужен до 110-120 година, у просеку, јер нови метформински препарати наводно успешно делују и код оних који имају Алцхајмерову или Паркинсонову болест.

Американци су своје препарате досад испробавали на животињама. Британски лекари, који су их користили, тврде да су ефикансни и у сузбијању дијабетеса.

Творци препарата наглашавају да он повећава доток кисеоника у ћелије људског организма и тако продужава њихов век.

Обећавају да ће ускоро направити „вакцину против старости” која ће бити доступна свима.

Међутим, ово није све. Немачки и швајцарски научници тврде да знају којих 30 гена је укључено у процес старења  и уверавају да је довољно утицати и само на један једини од њих па да се људима продужи живот.

Признају да су то „гени старости” код животиња са којима су експериментисали, а да људске – тек треба открити.

Посебно важним сматрају ген bcat-1 који кодира ферменте од којих зависи и здравље и дужина живота.

Амерички научници су објавили да су открили чак 238 гена који утичу на дужину живота.

Факти