Почетак » Вести » Танјуг: Лицемерна реакција ЛДП-а не изненађује

Танјуг: Лицемерна реакција ЛДП-а не изненађује

Новинска агенција Тањуг није изненађена лицемерним реаговањем ЛДП, у којем се наводи да је Тањуг „изврнуо значење интервјуа“ Чедомира Јовановића Блицу.

ЛДП у саопштењу каже да „свако коме није тешко може да прочита лично интервју у оригиналу, да види шта у њему пише о Вучићевој Влади и да прочита одговор на свако друго питање које је новинар поставио“.

„У томе, што се нас тиче, нема ништа спорно. Спорно је, међутим, то што Тањуг уопште није ни пренео интервју Јовановића, још мање оно што у њему пише о „Вучићевој влади“, нити одговор на свако друго питање. Тањуг је само пренео одговор Јовановића на питање новинара Блица, које му, уосталом, већ три године постављају новинари свих медија у Србији, а тиче се његовог односа према Александру Вучићу“, наводи агенција.

„Утисак је да премијера не нападате често“, било је питање Блица, а Јовановић је одговорио онако како на таква питања одговара већ три године, укључујући запажања типа:

„Није ми био проблем да подржим Вучића када сам видео да се чупа из кала деведесетих“,

„Било би безобразно у име онога што је Вучић некада био гурати под тепих чињеницу да је уложио пуно енергије у личну трансформацију и да јесте урадио нешто корисно за ову земљу“,

„Плашење Србије Вучићем је глупост“,

„Он се променио и то није онај Вучић од пре петнаест, двадесет година“,

„Ја ћу увек стајати иза Бриселског споразума, односа према мигрантима и његове поруке из Сарајева да треба сачувати мир“…

Та, већ позната реторика Јовановића иновирана је овог пута оценом да у Вучићу није видео „ни Черчила, ни Де Гола, али да не мисли ни да од њега данас треба правити фирера“.

Јовановић је свој утисак о премијеру заокружио констатацијом „што си нормалнији то си боља опозиција Вучићу“ и цео тај утисак, тако како је лидер ЛДП одговорио на питање Блица, Тањуг је баш тако пренео.

Остатак интервјуа, како примећује ЛДП, коме није тешко, може да прочита у Блицу.

Јасно нам је, дакле, зашто ЛДП, реагујући на Тањугов текст, каже да треба у оригиналу видети шта Јовановић каже о „Вучићевој влади“, наводи новинска агенција и додаје:

Јер, Јовановић већ три године на исти начин не пропушта да примети „корисне“ потезе премијера, а да истовремено куди његово најближе окружење, посебно владу коју је управо премијер саставио такву каква јесте. То је лицемерје. И то је разлог због којег Јовановић и мора већ три године у готово сваком интервјуу да се „брани“ од оптужби да се својим ставовима нескривено „препоручује“ Вучићу. Бар док је добре воље. Вучић, не Јовановић.“

„Очекивали бисмо од Јовановића, који је имао и блиставе и храбре анализе, да се и са питањем могуће сарадње са Вучићем избори храбро, а не општим местима, и не преко леђа Тањуга“, додаје агенција.

„О остатку саопштења и успутним квалификацијама учинка Тањуга и његовог тренутног статуса немамо шта да кажемо, осим да непријатно подсећа на деведесете“, закључак је Танјуга.

Танјуг