Почетак » Вести » Братислав Гашић: „Што волим ове новинарке кад овако лако клекну”

Братислав Гашић: „Што волим ове новинарке кад овако лако клекну”

Министар одбране у Влади Србије Братислав Гашић данас је, током обиласка “Прве петолетке” у Трстенику, простачким коментаром увредио новинарке неколико телевизија, али и све жене Србије.

Пред обраћање присутним медијима, Гашић, звани Бата Сантос, се неукусном и простачком шалом обратио присутнима, рекавши “што волим ове новинарке које овако лако клекну”!

Гашићева изјава узроковала је лавину коментара на друштвеним мрежама. реаговала је посланица ДС Гордана Чомић.

– Да ли је ово вицкасти „хумор“ драгоценог сарадника председника Владе ког он „не да“? С ким си онакав си?Шерет један а уличне, простачке, насилне врсте. Имало би се овоме чиме и како одговорити – једнако тако просто, али не треба. Тако се шале само сироте мале силеџије, а бар да је вицкаст само на сопствену срамоту – поручила је Чомић.

Повереник за информације Родољуб Шабић, на свом Твитер налогу написао:

„Заиста, чак и за наше прилике, невероватна изјава“, написао је Шабић.

 

И лидер Народног покрета Србије Мирослава Алексића изнео је осуду.

Наиме, Алексић је на свом Твитеру поделио видео снимак који је окачио анонимни Твитераш, на којем се јасно види шта је Гашић изјавио.

„Министар воли новинарке које клече?! “

Гашић: Кајем се 

Министар одбране Братислав Гашић упутио је јавно извињење дописници Б92 и српској јавности због изјаве да „воли новинарке које лако клекну“.

Гашић је упутио писану изјаву медијима нешто пре 23 часа, у којој наводи да нема оправдања за своју изјаву.

„Желим да се јавно извиним новинарки Златији Лабовић и српској јавности због мог данашњег срамног и скандалозног понашања. Оправдања на моју изјаву, шта год у овом тренутку изговорио, једноставно немам“, навео је Гашић.

Како је додао, он моли и новинарку Б92 и све грађане Србије да му „верују да се због изјаве искрено каје“.

Његово извињење објавило је и Министарство одбране на званичном Твитер налогу.

Вучић: Срамно, нема оправдања

Убрзо се огласио и премијер Србије Александар Вучић, који је рекао да га је Гашићева изјава шокирала и да је у питању срамно понашање.

„Шокиран сам тиме што је данас урадио министар Гашић. То сматрам не само непримереним, већ и неодмереним и непристојни понашањем и за такво срамно понашање не постоје речи оправдања“, рекао је премијер Вучић Тањугу.

„Разуме се, у складу са тим, донећемо одлуку о томе како и на који начин ћемо и сопствене одговорности и све друго преиспитати у наредном периоду“, рекао је Вучић.

Подсетимо, Гашић је примитивну изјаву дао након посете „Првој петолетки наменској“ у Трстенику, када је видео како дописница Б92 чучи да не би била у кадру док министар говори.

Курир