Почетак » Вести » Због морнара америчког носача авиона у Сплит стигле и проститутке „главног макроа Црне Горе“

Због морнара америчког носача авиона у Сплит стигле и проститутке „главног макроа Црне Горе“

74272

АМЕРИЧКИ носач авиона „Хари С. Труман“, чија је носивост до 85 авиона и двадесетак хеликоптера, јутрос је упловио у Брачки канал и усидрио се око два километра од сплитске Градске луке.

Ту ће, у оквиру посете Хрватској, боравити до 9. децембра.

„Хари С. Труман“ је носач авиона класе „Нимиц“, величине као три фудбалска игралишта. Укупне је дужине 333 метра, ширине 41 метар, а газ му је 12 метара. Посада броји 4.922 члана, наводи се у саопштењу Министарства одбране Хрватске.

У послеподневним сатима за новинаре ће бити организована посета носачу авиона, пренела је Хина.

Хрватско Министарство одбране саопштило је да посета носача авиона „Хари С. Труман“ представља потврду блиских односа Хрватске и Сједињених Америчких Држава као поузданих партнера који заједно раде на успостављању и одржавању безбедности и просперитета у региону, као и показатељ богате и интензивне сарадње.

Носач авиона „Хари С. Труман“ је у саставу америчке Шесте флоте са седиштем у Напуљу у Италији, која управља и учествује у низу заједничких поморских операција, најчешће са савезницима и партнерима у циљу стварања безбедности и стабилности у Европи и Африци.

„Хари С. Труман“

Сплитска „Слободна Далмација“ је објавила да су, поводом упловљавања америчког носача у сплитску луку, у тај град стигле и проститутке „главног макроа из Црне Горе“.

„Како су организовани ланци проституције у Далмацији полицијским акцијама разбијени у посљедњих неколико година (у Сплиту, Шибенику и Задру), сазнајемо од поверљивог саговорника да је за америчку клијентелу стигла група од четрдесетак проститутки главног макроа из Црне Горе, који са својим „девојкама“ држи цео Јадран, од Порторожа преко Ријеке, па до Дубровника, те даље до Котора, Херцег Новог, Будве, Бара и Улциња. Већина проститутки црногорског макроа делује као ескорт девојке, те ће вероватно тако наступити и у Сплиту. Махом су из Тивта и Будве, али их има и из Београда“, наводи „Слободна Далмација“.

У Сплит стижу, како наводи тај лист из поверљивих извора, и елитне проститутке и ескорт девојке из Загреба и БиХ, „које каскају за колегиницама из Србије и Црне Горе, али које су већ рашириле послове на хрватској обали, највише током туристичке сезоне, али и изван ње“.

Лист наводи да се цене њихових услуга, осим у случају ако се не договоре посебни аранжмани, групни секс и слично, крећу од 100 до 500 евра за ноћ.

„То су цене када говоримо о ескорт девојкама, како из Загреба, те овима које стижу из Црне Горе“, наводи извор „Слободне Далмације“.

Мина