Почетак » Вести » Тукли га да призна што није учинио, добили условне

Тукли га да призна што није учинио, добили условне

1210106486539a8d719195b173472744_640x427-620x330

Двојица полицајаца Предраг Нешић и Миломир Теофиловић осуђени су на по 11 месеци затвора условно због примене силе према осумњиченом како би му изнудили исказ.

Том одлуком потврђена је другостепена пресуда Апелационог суда из маја ове године којом је Нешићу и Теофиловићу преиначена ослобађајућа првостепена пресуда.

Оштећени је ради остваривања свог имовинско-правног захтева упућен на парницу, наводи се у одлуци која је објављена на сајту суда.

Нешић и Теофиловић су осуђени јер су, како се наводи, 7. и 8. децембра 2000. године, у просторијама ОУП-а Врачар, као дежурни инспектори приликом саслушања осумњиченог, чији идентитет није објављен, према њему употребили силу у намери да му изнуде исказ.

Силу су, како се додаје, употребили да би му изнудили признање и извршење још неких кривичних дела тешке крађе на територији Београда, поред једног дела које је признао, пошто је затечен приликом извршења дела.

Изнуђивање исказа је праћено тешким насиљем, услед којег је дошло до тешког телесног повређивања тада саслушаваног лица, наводи се у пресуди.

По налазу Апелационог суда изречене казне су адекватне како тежини извршених кривичних дела, тако и личностима окривљених као извршиоца и њиме ће се постићи сврха изрицања кривичних санкција, односно довољно ће се утицати на окривљене да убудуће не врше оваква или слична кривична дела.

Танјуг