Почетак » Вести » Војводина » Претумбације на вршачкој политичкој сцени

Претумбације на вршачкој политичкој сцени

12355086_10208414008933037_1968228453_n

Вршац као место са високим степеном инвестиција и финансијских токова почео је да привлачи пажњу политичких структура и ван Вршца. Ако негде има средстава и финансија, ту су и политичка дешавања.
Вршчане је немало изненадила одлука председника општине, г. Чедомира Живковића, иначе члана и шефа локалне опције “Вршачка регија , Европска регија” да напусти своју партију и пређе у – СНС. Вест је ођекула у овом граду а посебно пошто је реч о новој претумбацији у локалном огранку Српске Напредне Странке. Убрзо после преласка председника општине у СНС, на место председниковог помоћника за инфраструктрне и капиталне инвестиције постављен је г. Александар Бата Ђорђевић, један од тројице привремених управника локалног СНС-а.

Вршачки огранак СНС је јединствен у Србији  по томе јер њиме управља привремени орган сачињен након јавног протеста чланова СНС због ситуације у општинском огранку странке, чланови СНС су том приликом тражили смену руководства и пружили подршку г. Ненаду Барошу, који се замерио старом руководству јер је тражио да се испитају како стање у вршачком огранку СНС, тако и трошкови које су направили функционери.

Протест је био успешан и постављено је трочлано повереништво као прелазно решење, у којем главну реч води већ поменути г. Александар Бата Ђорђевић, уз Ненада Бароша који је на популарни захтев враћен у странку и бивши шеф СНС Вршца г. Милосављевић, који је у међувремену напустио то тело. Исказао се на месту председника месног одбора и општинског одбора, те покупио је симпатије чланства и симпатизера када је тражио решавање афера које су погађале локални СНС. Господин Барош је за сада једини функционер СНС који је добио изразе подршке јавности, док су други постављани на основу указа централе из НС и БГ. Треба напоменути да се ни за г. Ђорђевића ни за г. Бароша не везују никакве афере те да је реч о људима без мрља у каријерама.

Вршачки СНС је , тако растрзан између жеља централе из Новог Сада и Београда и жеља Вршчана, чланова и симпатизера СНС. Kако стоје ствари вршачки СНС је подвојен на две франције – једна коју је поставила виша партијска инстанца и друга, која има подршку чланова и симпатизера, а све у исчекивању унутарпартијских избора који се одавно најављују.

Са друге стране овај трансфер није изазавао, бар за сада, колапс “Регије” која је јуче изабрала новог председника, г. Јовицу Заркулу. На седници је истакнуто да прелазак бившег председника у СНС не мења коалиционе односе у општини.
Међутим, имајући у виду да јавност доноси коначни суд, може се претпоставити да СНС није добио већу популарност но што је досад имао, да је Регија ослабљена, али да ће СПС вероватно добити већу подршку на будућим изборима и постати заједно са СНС – најзначајнији политички фактор у општини, без кога се неће моћи, као ни до сада.

Фото: ЕВршац.рс

АK