Почетак » Вести » Друштво » ПОЛУДЕЛА СРБИЈA: Убио комшије које су славиле славу; и скакали дечаку по глави!

ПОЛУДЕЛА СРБИЈA: Убио комшије које су славиле славу; и скакали дечаку по глави!

hronika-pistolj-ubistvo-policija-uvidjaj-masakr-2_660x330

У Земун пољу, рано јутрос у 02.23, дошло је до повреде женске особе са смртним исходом, која је нанета ватреним оружјем, а смрт је констатована на лицу места, казала је Мацура.

Према првим информацијама, у пуцњави је убијена Соња Б. (50), а њен супруг Бранислав је тешко рањен. Њихов први комшија В.О. (58) позвао их је телефоном због гласне музике; Соња и Бранислав су славили славу Ваведење Пресвете Богородице.

Соња и Бранислав су изашли, када је на њих испаљено више метака. Од задобијених рана Соња је преминула на лицу места, а Бранислав је тешко рањен.

Нешто касније, једна мушка особа превезена је у Ургентни центар због повреде главе, док је друга мушка особа, такође после несрећеног случаја, превезана приватним возилом до КБЦ „Бежанијска коса“, а пошто они нису дежурни, у пратњи њиховог лекара превезена је у Ургентни центар.

Док држава сужава права оних који обављају образовно – васпитни рад, , насиље у школама сваке године све веће

БРУТAЛНО: Дечака (13) шутирали у лице и скакали му по глави!

М. Ш. (13) примљен је са врло озбиљним повредама главе и пребачен је у Ургентни центар, каже др Сергеј Пантић, начелник смене у Хитној помоћи

Звао ме је када је завршио с наставом и рекао ми радосно: „Кренуо сам кући. Добио сам петицу из историје!“, а онда се у позадини зачуло неко комешање. Одједном је почео да виче: „Тата, тата, туку ме… Тата, помагај!“ Док сам излетео из зграде, син је већ лежао премлаћен. Ту сцену никада нећу моћи да заборавим.

Aлексин закон

У Скупштини Новог Сада јуче је представљен Предлог Aлексиног закона, који има за циљ спречавање вршњачког насиља. Овај документ је „последица“ самоубиства Aлексе Јанковића из Ниша, који је пре четири године одузео себи живот јер више није могао да издржи да га злостављају вршњаци. Драгана Ћорић, председница удружења Родитељ за Нови Сад, рекла је да је то скуп предлога измена два закона – о образовању и васпитању и о дечјем омбудсману и требало би да доведе до оштријег санкционисања вршњачког насиља.

Ово прича за Курир Душан Шеган из Београда, чијем су сину М. Ш. (13) двојица петнаестогодишњака, који га, како каже, већ скоро два месеца малтретирају, нанели тешке повреде главе и леве руке.

– Био је сав крвав и на глави је имао велике подливе. Лево око му је било малтене затворено од батина. Рекао ми је да су га ти момци шутирали по лицу и скакали му по глави – прича Душан.

До инцидента је дошло јуче око 13.20 испред ОШ „Кнегиња Милица“ на Новом Београду, а према очевим речима, ово није први пут да су ови момци напали његовог сина.
– У почетку нисам био свестан шта се дешава. Тек недавно ми је син признао да га ти дечаци, који имају 15 година, малтретирају и уцењују. Они не иду с њим у школу, већ се познају из краја. Вероватно моје дете није једино које су малтретирали и прогањали – наводи Шеган.

Поред шутирања, вербалних напада и ситних провокација, Душан каже да су његовом сину узимали и новац.
– То је трајало неко време. Међутим, он о томе није причао. Вероватно је мислио да ће моћи то сам да реши. Када су му недавно отели 600 динара које сам му дао за неку књигу, он ми је све испричао. Нажалост, нисам схватио озбиљност ситуације, мислио сам да су то дечје чарке. Жао ми је што тада нисам реаговао. Да сам нешто предузео, можда мој син не би сада био у Ургентном.

Иначе, двојица младића која су брутално претукла М. Ш. побегли су када су немиле сцене приметили пролазници. Очевици кажу да је било језиво.
– Дечак је примљен са врло озбиљним повредама главе. Иако је јуче била дежурна Универзитетска дечја клиника у Тиршовој, због озбиљности повреда пребачен је у Ургентни центар – каже за наш лист др Сергеј Пантић, начелник смене у Хитној помоћи.

Малишан је јуче до закључења броја био на дијагностици, на снимању главе и руке, а Душан Шеган најавио је да ће случај пријавити полицији.

Курир