Почетак » Вести » Николић: Нико не руши Вучића, то је будалаштина. Нема никакве завере!

Николић: Нико не руши Вучића, то је будалаштина. Нема никакве завере!

toma-nikolic

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да није био забринут због навода да неко жели да сруши Владу Србије на челу са Александром Вучићем и да не мисли да је било некакве завере.

„Држава је била у некаквој паници седам дана, а ко то сме да руши Вучића. Од првог часа сам знао да су све то будалаштина, и нисам се уопште забринуо“, рекао је Николић за издање „Вечерњих новости“ од суботе.

Он је навео да не мисли да је било некакве завере, јер да би неко срушио Вучића мора да нађе неког јачег од њега, а у Србији таква личност не постоји.

Николић је упитао зашто се увек апострофира Запад када се нешто дешава у Србији и истакао да је Србија са Западом успоставила добре односе и да нема никавог разлога да од њих страхује као некада.

„Србија више није земља у којој би Запад мењао сваког председника кога народ изабере, све док не дође онај који би био у потпуности по њиховој вољи. У Србији ни не може да буде изабран човек који би био потпуно по вољи Запада“, рекао је Николић.

Председник је казао да је и он био „увучен у ту игру посредно“ око рушења власти, јер се конструисало да ће доћи до неког штрајка полиције, који би он наводно подржао и повео полицију да руши владу.

На питање да ли би у априлу могло доћи до парламентарних избора, Николић је рекао да не верује.

„Право је премијера да из различитих разога проверава поверење које му је дато. Разлози могу бити и коалиција и опозиција, тешкоће које има, с тим што се незадовољство појединим министрима не решава изборима већ реконструкцијом владе. Али ако је у питању нешто друго онда ћемо се он и ја око тога сигурно консултовати“, рекао је Николић.

На питање зашто је потписао Закон о озакоњењу објеката, након чега је тврдио да су неки делови противуставни, Николић је рекао да му је седам дана било мало да утврди чињенице.

„Могао сам да се огрешим о скупштину тако што ћу да јој вратим закон који је можда у складу са Уставом. Када председник има дилему коју не може до краја да реши, његова дужност је да потпише закон, јер он није последња одбрана Устава већ Уставни суд“, рекао је Николић.

Бета