Почетак » Вести » Друштво » Култура » „Добра жена“ на Санденс фестивалу

„Добра жена“ на Санденс фестивалу

kul-Dobra-zena-2_620x0Редитељски првенац познате глумице Мирјане Карановић имаће светску премијеру на угледном филмском фестивалу Санденсу, који се одржава од 21. до 31. јануара. Домаћа премијера на следећем Фесту.

РЕДИТЕЉСКИ првенац познате глумице Мирјане Карановић „Добра жена“ имаће светску премијеру на угледном филмском фестивалу Санденсу, који се одржава од 21. до 31. јануара. Овај филм, за који је Мирјана Карановић први пут писала и сценарио, уз сараднике Стевана Филиповића и Дарка Лунгулова, биће, са још 11 наслова приказан у оквиру међународног такмичарског програма.

У причи о суочавању са прошлошћу, главна јунакиња Милена (Карановић), после тридесет година брака, сазнаје застрашујућу тајну о свом наизглед идеалном мужу. Истовремено, сазнаје да је оболела од рака. Присиљена је да донесе одлуку да ли да настави да живи „нормално“ са оним што зна или ће оставити све и започети ново поглавље, што је у њеним годинама прилично застрашујуће.

Лепу вест о њеном редитељском првенцу глумицу је затекла током снимања новог филма младог аутора Бојана Вулетића „Реквијем за госпођу Ј.“ У краткој изјави за „Новости“, Карановићева је поручила да је „рано да се говори о њеном филму“ и додала:

– Српска премијера „Добре жене“ биће на Фесту, па ће тада бити право време да разговарам о филму са новинарима и са гледаоцима – казала нам је Мирјана Карановић.

Српска глумица открива да се „ничем бољем није могла надати“.

– Изузетно сам поносна, не само због себе, већ читаве екипе која ме са пуно поверења пратила на том путу стварања. Узбуђена сам због учешћа на Санденсу и надам се да ће и други прихватити филм као они који су га до сада гледали – каже Карановићева.

Филм је снимљен у српско-босанско-хрватској продукцији, а остале улоге тумаче Борис Исаковић, Јасна Ђуричић, Бојан Навојец, Христина Поповић.

Један од оснивача угледног фестивала на којем ће „Добра жена“ бити премијерно приказан је славни холивудски глумац Роберт Редфорд.

ЛУНГУЛОВ: НАЈЛЕПШЕ ИСКУСТВО

СА нашом познатом глумицом Дарко Лунгулов је сарађивао у својим филмовима „Тамо и овде“ и „Споменик Мајклу Џексону“, а у њеном ауторском дебију, појављује се као косценариста и помоћник режије.

– Сарадња са Мирјаном на овом филму било ми је једно од најлепших искустава до сада – поручио нам је Лунгулов у краткој поруци из Америке.

Извор Новости, А.П.