Почетак » Вести » Поднета кривична пријава против Родића и Лађевића

Поднета кривична пријава против Родића и Лађевића

Полиција је поднела кривичну пријаву против власника Адрија медија групе Александра Родића и главног и одговорног уредника листа „Курир“ Милана Лађевића.

У пријави се Родић и Лађевић терете за кривично дело подстрекавање на лажно пријављивање.

У саопштењу Вишег јавног тужилаштва се прецизира да из кривичне пријаве произилази да су у радњама Родића и Лађевића „остварена обележја кривичног дела подстрекавање на лажно пријављивање за које је надлежно основно тужлаштво“.

Због тога ће кривична пријава бити достављена надлежном тужилаштву на даље поступање.

Надлежно ће бити Прво основно тужилаштво у Београду, које ће спровести и истражне радње против бившег директора „Курира“ Александра Корница због лажног пријављивања.

Родић и Лађевић су јуче саслушани у Управи криминалистичке полиције, поводом објављивања крвичне пријаве Корница у „Куриру“ 29. новембра.

Корницова кривична пријава против Дамира Драгића и главног и одговорног уредника листа „Информер“ Драгана Ј.Вучићевића је одбачена пошто је утврђено да нису извршили ниједно кривично дело.

Корниц је у пријави описао наводни састанак у земунској кафани са Вучићевићем, Драгићем, као и премијером Србије Александром Вучићем и његовим братом Андрејом.

Лист Курир је у недељу на насловној страни објавио наслов „Кривична пријава због изнуде и подстрекавања: Вучићевић и Вучић ме терали да лажно оптужим Родића!“, а у новини и детаље кривичне пријаве, што је изазвало велику пажњу јавности.

За кривично дело лажно пријављивање, према Кривичном закону, запрећена је казна за од три месеца до три године затвора, а за тежи облик дела од шест месеци до пет година затвора.

Б92