Почетак » Вести » Друштво » ЂУРЂЕВ И ТОДОРОВИЋ: Осуђујемо државну репресију на Kурир, уреднике и новинаре свих медија у Србији

ЂУРЂЕВ И ТОДОРОВИЋ: Осуђујемо државну репресију на Kурир, уреднике и новинаре свих медија у Србији

srpska-liga-istocna-alternativa-aleksandar-durdev-dragan-todorovic-foto-medi-1445610046-768697
Kрајње је време да у Србији престане политички прогон преко режимских новинара и медија, каже се у заједничком саопштењу председника Српске лиге и Источне алтернативе

Тражимо да се се прекине са наслеђеном праксом комунистичког режима,  где су се политички противници без пресуде, на најбруталнији начин медијски прогањали и бивали осуђени, док је Суд имао само једну једину улогу , да то и формално потврди, каже се у заједничком саопштењу председника Српске лиге и Источне алтернативе, Драгана Тодоровића и Александра Ђурђева.

У цивилизованим друштвима и правним државама, ни по каквом основу и ни по коју цену, пре пресуде није допуштено да ико буде изложен таквом медијском линчу и прогону. Зато захтевамо да држава у складу са позитивним законским прописима предузме све мере заштите, када је у питању Kурир, новинари, власник и уредник. Да се у складу са законом уколико постоји основана кривица, сви окривљени и осумљичени буду и процесуирани.

Исто тако очекујемо да они који су обавестили јавност да се спрема државни удар то и докажу! У супротном очекујемо од надлежних државних органа да и они у складу са законом одговарају. Апелујемо на добровољце да се не пријављују за полиграф јер се и то ради у складу са законом.

Ни у једном правном поступку, полиграф се не узима као релевантни доказ. Надали смо се да је премијер као дипломирани правник то научио у току студија, каже се на крају саопштења.
Kурир