Почетак » Вести » Руски патријарх: Сви да буду спремни за рат!

Руски патријарх: Сви да буду спремни за рат!

kiril-duma

Волгоград – „Непријатељ није случајно изабрао Волгоград за своја гнусна недела.“ – истакао је Патријарх Кирил у својој беседи после молебана у Казанској Саборној цркви у Волгограду, коjи је служен 3. фебруара.

„У току је необјављени рат. Наши непријатељи желе да униште Русију — велику тврђаву Православља. Ако је већ рат, морамо сви бити мобилизовани, и то пре свега духовно мобилизовани.“ – каже руски патријарх.

«Наша војска и наше специјалне службе треба да буду у стању приправности, али и целокупно становништво мора бити спремно на узајамно помагање. И као што су наше болничарке овде, у Стаљинграду, извлачиле војнике из ровова, тако и ми данас треба да пружимо руку помоћи и породицама погинулих и рањенима. Никто не може мирно проћи поред човека који пати и који је настрадао, човека који је доспео у такву ситуацију, јер то је човек који је пао на бојном пољу. Бити мобилизован значи чувати јединство нашег народа. Сви смо ми одговорни за своју домовину исто као што су то били војници који су бранили Стаљинград».

«Верујем да ће Господ бити с нама. Наша вера је изузетно јака. Ми имамо духовну силу. Другачије и не може бити јер је наша историја освећена подвигом светих новомученика наше земље, који се данас пред Богом моле за своју отаџбину» – истакао је Патријарх.

Православље.ру