Почетак » Вести » Главни уредник Курира Милан Лађевић позван на саслушање

Главни уредник Курира Милан Лађевић позван на саслушање

Главни уредник Курира Милан Лађевић позван је данас на саслушање, само зато што је наш лист објављивао критичке текстове о појединим потезима владајуће гарнитуре, чиме је настављен невиђени притисак власти на медије у новијој историји Србије!

Главни уредник Курира биће саслушан данас у 12 часова, у Управи криминалистичке полиције због због наводног изазивање панике и нереда.Ово је само још један у низу притисака и застрашивања радника у Куриру и целој Адриа медиа групи која запошљава више од 700 људи.

Режим је, изгледа, заборавио да је прошло време када су се новинари приводили и саслушавали због вребалног деликта, као и то да се клевета пре три године, у складу са европским законима, укинута као кривично дело. Позивом на саслушање, наставља се брутално криминализовање власника Адрија медија групе, Александра Родића, као и свих новинара наше медијске куће.

То нас, међутим, неће спречити да се и даље бавимо истраживачким новинарсктвом, поштујући све стандарде новинарске професије, као и све законе. Овакви притисци власти неће нас уплашити да критикујемо све лоше потезе ове или било које друге владе и све негативне појаве у српском друштву.

У Србији је постало више него очигледно да било који медиј који се дрзне да изрекне критику на рачун владајуће гарнитуре  моментанлно буде сатанизован у режимским медијима и застрашиван саслушањима у полицији због извршења наводних кривичних дела.

Курир