Почетак » Вести » (ВИДЕО)Председник Апатина: Проблем паса луталица треба да реше ловци. Норме ЕУ о керовима су будалаштина!

(ВИДЕО)Председник Апатина: Проблем паса луталица треба да реше ловци. Норме ЕУ о керовима су будалаштина!

Screenshot_1

Председник општине Апатин рекао је да питање паса луталица не може да се реши због норми ЕУ, „према којима се више води рачуна о керовима, него о људима“

ЖИВОРАД Смиљанић, председник општине Апатин, је прошле недеље на седници СО одговарао на питања одборника. Том приликом је дао скандалозну изјаву о напуштеним псима, рекавши да се некада тај проблем „решавао ловцима, ноћу“.

 

„Питање паса луталица не може нико да реши. Ми смо донели неке норме Европе и водимо више рачуна о керовима него о људима. Људи умиру од глади, а ми причамо о азилу“, рекао је Смиљанић.

Он је са говорнице упитао и одборнике да ли знају колико кошта један азил и рекао да се, када је он служио војску, немачким овчарима граничарима давало дневно следовање од килограма меса, а војнику 250 грама.

„Где год су основали азиле, то је пропало, нема новца. Европска унија ће дати? Па неће, не да нико. За џукеле, луталице, ми смо то решавали ловцима, дођу ноћу, помлате керове, данас не смеш кера да дираш, а не смеш ни да га трујеш. То је свуда огроман проблем, али то су накарадни закони, које смо усвојили, то су норме које су за нас ненормалне, да више водиш рачуна о псу него о човеку“, рекао је Смиљанић.

Рекао је и да се „сиротиња снашла и да измишљају да их уједе пас“. Смиљанић, дугогодишњи председник општине из редова СПС, рекао је да су се људи тако досетили да узму новац и да има много захтева за одштету.

Такође, рекао је и да је склопљен договор са једним азилом за решавања питања паса луталица, али да су и они престали да долазе јер су им вероватно напуњени капацитети.

„Потписали смо уговор са њима и ми ћемо инсистирати да дођу“, рекао је градоначелник.

Б92