Почетак » Вести » Српска лига: Шанса за Србију Отмимо руско тржиште хране од Турака

Српска лига: Шанса за Србију Отмимо руско тржиште хране од Турака

srpska-liga-650x286

Русија увиди санкције Турској за увоз хране. Хајде да се организујемо  и да испоручимо здраву српску храну Русијинуместо непријатељске Турске. С обзиром да Турци сланину не производе, нека  извозе храну у Техеран, ако могу, а српским сељацима омогућити да извезу здраву храну у Москву.

Српска лига апелује да Србија искористи ову шансу да поново постане земља домаћина, а пољопривредници елита друшта, Србија то не сме да пропусти.

Према подацима Министарства пољопривреде Русије, увоз прехрамбених производа из Турске је у 2014. години износио 1,7 милијарду долара.

Ово је још један аларм, на који се морамо одазвати. Након увођења санкција ЕУ и неискоришћених предности уговора о слободној трговини са Руском Федерацијом, као и непланске посете представника Владе Републике Србије Москви, ово је позив и потврда свима који желе да раде, да чекања нема и не сме да буде.

Да ли Србија треба да сачека да странци покупују земљу и искористе нашу највећу вредност? Суседна Хрватска забранила је продају за наредних 7, Пољска наредних 12 год. Док је Мађарска  забранила продају земље.

Захтевамо хитну организацију радних група по питању привредног и пољопривредног развоја, ценовне политике, увоза и звоза. Тражичемо програме пописа, обнове и обуке „менаџера“ свих пољопривредних задруга, како би капацитети реално били процењени и направљен програм развоја.

Ни једна промена не долази преко ноћи, али несрећа увек.

Србија је за ову трку одавно требала да буде спремна.