Почетак » Вести » Чији брод тоне? МИХАЉ КЕРТЕС напустио СПС и прешао у СНС!

Чији брод тоне? МИХАЉ КЕРТЕС напустио СПС и прешао у СНС!

223070_kertes01-blic-andrej-isakovic_f

Перјанице антибирократске револуције с краја осамдесетих година и чланови СПС од оснивања, Михаљ Kертес и Радован Панков потписали су приступнице за СНС.
Ова информација са потврђена је „Блицу“ у Општинском одбору СНС у Бачкој Паланци.

Међутим, у врху општинског одбора СПС били су затечени нашим питањем.

– Нисмо обавештени, али не би ме ништа зачудило у овом времену кад су сви окренути личним добицима – каже Бојан Радман, председнијк ООСПС.

Он истиче да су Kертес и Панков били људи од највишег поверења оснивача СПС Слободана Милошевића , а обављали су и високе државне функције.

– Двојица наших нових чланова су пензионери и не интересују их партијске функције, већ су изразили жељу да помогну владајућој странци јер налазе да је СНС на трагу изворних принципа СПС – реклао нам је функционер СНС који жели да остане анониман.

Михаљ Kертес био је блиски сарадник човек од поверења Слободана Милошевића. Био је дугогодишњи директор Савезне Управе царина Савезне Републике Југославије. После 5. октобра, Kертес је осуђиван, оптуживан или је био сведок у неколико суђења.

Фебруара прошле године, Специјални суд у Београду га је због застарелости случаја ослободио, а оптужница га је теретила за злоупотребу службеног положаја и изношење државног новца на Kипар.

Kертес је био оптужен за кривична дела од 1994. до 5. октобра 2000, а застарелост наступа после десет година, што у овом случају значи да је кривично дело застарело 5. октобра 2010. године.

Рођен је у Бачкој Паланци.

Блиц