Почетак » Вести » СТРАШНО! Младићи на под бацили слепу старицу и њену сестру, мучили их и узели им сав новац! (ФОТО)

СТРАШНО! Младићи на под бацили слепу старицу и њену сестру, мучили их и узели им сав новац! (ФОТО)

baka-1-650x487

М.М. (25) из околине Прокупља је ухапшен, а за његовим саучесником се трага, због сумње да су опљачкали две беспомоћне старице. Свирепи напад догодио се 16. октобра.

М.М. је са својим братом, који је у бекству, цепаницом разбио стакло на улазним вратима куће у којој баке живе саме, провукао руку и откључао их, а затим су обојица упала у дневну собу у којој су биле немоћне жене.

– Пукло је као да је бомба пала, нас две смо закукале у глас, знале смо да нам се неко зло спрема. Онда су у собу улетела двојица са капуљачама и завикала : – Паре, дајте паре….. – прича Десанка Максимовић (78) из мерошинског села Југбогдановац, старатељ своје слепе седамдесетепетогодишње сестре Браниславе у чију су кућу упали разбојници, тукли их и однели им сав новац.

IMG_4355

– Један је имао у рукама ролну лепљиве траке, зграбио ме је и покушао да ми је стави на уста и веже ми руке али сам се ја борила са њим, нисам дала да ме завеже. Он ме је бацао на земљу, летела сам по целој соби, ударала у намештај али се завезати нисам дала, сву сам му траку поцепала. Моја јадна сестра, која скоро ништа не види је схватила да се нешто дешава, покушала је да устане са кревета и да изађе а они су се бацили на њу. Један од њих је тако гурну на бетон да је сва била модра а чворуга на глави јој се још није повукла – описује Десанка агонију коју су преживеле.

Из ормана у дневној соби пљачкаши су однели двадесет хиљада динара, све што су баке имале.

– Све су нам узели, требала сам да платим дрва па сам те паре оставила. Горе од тога је што су нам све поломили по целој кући, добро је да смо остале живе колико су били бесни – кађе Десанка и додаје :

– Захвална сам полицији што су их ухватили, живеле смо у страху да ће се вратити, нисмо око смеле да склопимо. Имамо два пса везана уз улицу али животиње нису ништа чуле јер су они ушли са друге стране, вероватно им је неко казао како да нас покраду – прича несрећна старица.

IMG_4343-620x350

Двојица разбојника незадовољна пленом исте вечери су покушала да опљачкају Новка Николовског у селу Брест.

– Зазвонили су на врата, мој супруг им је отворио а један момак му је нож ставио под грло и казао: – Паре или живот. Ја сам завиштала и почела да дозивам полицију, па су побегли – казала је Љијана Николовски.

Телеграф