Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Блокирани паори позвали Николића да их посети

Блокирани паори позвали Николића да их посети

paori,-protest_660x330

Пољопривредници у протесту који већ седам дана покушавају да се тракторима пробију до Београда позвали су председника републике Томислава Николића да их посети на местима у Војводини где су их блокирале снаге интервентне полиције.

Председник Управног одбора Асоцијације пољопривредника Мирослав Киш је на конференцији за новинаре изјавио да је пољопривредника у протесту сваким даном све више и да неће одустати док спорни Закон о изменама и допунама закона о пољопривредном земљишту не буде повучен из процедуре.

Југослав Томић, угледни сточар из Стајићева одбацио је поделу пољопривредника на ратаре и сточаре и каже да ће усвајањем закона и њихови интереси бити угрожени.

Лидер мачванских сточара Горан Васић на конференцији се запитао коме сметају пољопривредници инвеститори и да је питање дана када ће се протестима придружити пољопривредници из централне Србије.

„Ми смо заустављени код Ченте не одустајемо сада има око 150 трактора и трајаћемо у својим намерама“, каже Зоран Станчић из Нове Црње.

Паори додају још да не стоји подела на ратаре и сточаре, јер многи од њих егзистирају од оба посла.

РТВ