Почетак » Вести » Војводина » У Руми запаљени кућа и аутомобили

У Руми запаљени кућа и аутомобили

pozar,-ruma-jpg_660x330

У пожару који се десио ноћас у један сат после поноћи у Руми изгорели су породична кућа и два аутомобила у Лењиновој улици. Повређених није било, али је начињена велика материјална штета.

У кући су се у то време налазили Небојша Митровић, његова супруга и двоје деце старости четири године. Како кажу, успели су да се извуку на време, само захваљујући брзој реакцији суседа, који је, према изјавама очевидаца, ушао кроз ватру у кућу, пробудио породицу и извукао децу кроз прозор код другог суседа.

Митровић каже да не зна због чега му је кућа запаљена, али напомиње да је Вишем тужилашту у Сремској Митровици летос поднео пријаву за покушај убиства, али да полиција није реаговала, те да лице које га је напало косом није позвано ни на разговор.

„Локални моћници покушавају да ми узму парцелу на путу између Руме и Врдника, али ја не желим да је продам. Лице које ме је летос напало и против кога сам поднео пријаву више није у земљи, а заступа га румски адвокат, чија је жена притом судија“, прича Митровић.

Како је за РТВ речено у Полицијској управи Сремска Митровица, узрок пожара још увек није утврђен, али је о случају обавештено Основно јавно тужилаштво у Руми и поднесена кривична пријава за угрожавање безбедности против НН лица.

Овај пожар је још један у низу инцидената који се у протеклих месец дана дешавају у Руми, где је запаљено више аутомобила, а на још једну породичну кућу је пре две недеље бачен молотовљев коктел. Ни за један од тих случајева до сада нису пронађени починиоци

РТВ