Почетак » Вести » Друштво » ТУЖИЛАШТВО: Покренут кривични поступак због покушаја дестабилизације земље и оптужби против Вучића!

ТУЖИЛАШТВО: Покренут кривични поступак због покушаја дестабилизације земље и оптужби против Вучића!

tuzilastvo-JT

Српско Тужилаштво поручило је вечерас да ће, у сарадњи са другим државним органима, спречити дестабилизацију земље покретањем одговарајућег кривичног поступка.

Републички јавни тужилац Загорка Доловац изјавила је вечерас Танјугу да Више јавно тужилаштво у Београду проверава све наводе који су изнети у јавности на рачун премијера Александра Вучића, као и основаност и истинитост кривичне пријаве коју је поднео Александар Корниц.

– Тужилаштво такође захтева да се утврди ко је и са каквим циљем ове информације изнео у јавност. Тужилаштво ће у складу са својим законским овлашћењима заштити уставни поредак и владавину права тако што ће брзо и ефикасно у сарадњи са другим државним органима спречити дестабилизацију земље покретањем одговарајућег кривичног поступка, о чему ће јавност бити благовремено обавештена – нагласила је Доловац.

Лист „Курир“ је данас на насловној страни објавио да је премијер Вучић, са још неколико лица, пре 20- так дана тражио од Корница да лажно сведочи и лажно оптужи власника Курира Александра Родића.

Танјуг