Почетак » Вести » Друштво » Политика » СНП: Прекинути Бриселске преговоре због угрожавања живота Срба на КиМ

СНП: Прекинути Бриселске преговоре због угрожавања живота Срба на КиМ

nenad-popovic-miljko-zivojinovic-velimir-bata-zivojinovic-odbacio-optuzbe-vel-1328585176-79508

Након исписивања претећих графита по српским кућама на Косову и Метохији са поруком “Исламске државе“ да су Срби непожељни, и изостанка реакције власти у Приштини, Српска народна партија позива на хитно прекидање Бриселских преговора, јер je јасно да више не постоји никаква заштита наших грађана у јужној покрајини.

Прихватањем лошег „Бриселског споразума“ Влада у Београду је пристала да уклони све државне институције и правни поредак Србије са Косова и да живот и безбедност Срба препусти праву лажне државе Косово и органима сепаратиста у Приштини.

Свима je познато да су терористичке базе Исламске државе присутне на КиМ и да их одређене структуре власти у Приштини подржавају, те je наивно очекивати да ће органи сепаратиста штитити животе Србе од овог зла.

Нарочито јер се зна да су заједно убијали и протеривали Србе са Косова.

У исто време, ти исти сепаратисти одбијају да примене и онај мали добитак из „Бриселског споразума“, формирање ЗСО, како га је представила Влада Србије а који је требало да представља заштиту Срба на Косову.

Последњи је тренутак да се промени политика према Косову.

Србија мора да тражи да њене институције и правни систем остану у нашој покрајни, да се због присуства Исламске државе на Косову и претње Србима, сагласно резолуцији 1244, врате на Косово наша војска и полиција, да се покрене питање нових преговора и да се позове међународна заједница, а пре свега Русија, која предводи глобалну борбу против тероризма и “Исламске државе“, да се укључе у ове нове процесе на Косову.

Не могу се зарад отварања два преговарачка поглавља са ЕУ жртвовати безбедност Срба и интереси Србије на Косову.