Почетак » Вести » Свет » „Поклаћемо вас као свиње“: У џамију у Бриселу стигло претеће писмо

„Поклаћемо вас као свиње“: У џамију у Бриселу стигло претеће писмо

696615_brisel-uzbuna-racije05tanjugfoto-ap_f

Велика белгијска џамија Атадамун примила је данас анономно писмо од такозване „Хришћанске државе“, у којем се прети свим муслиманима да ће бити убијени, а њихови послови уништени.

У одштампаном анонимном писму пуном правописних грешака запрећено је да ниједна џамија и ниједна фирма неће бити безбедне. У писму је запрећено да ће браћа муслимани бити поклани као свиње и разапети као Господ.

Један од локалних муслиманских вођа и председник удружења „Моленбек џамије“ Џамал Хабачић пронашао је претеће писмо у поштанском сандучету.

Хабачић је рекао за локалну телевизијску станицу „РТБФ“ да је ово писмо или дело неке неуравнотежене особе или врло озбиљна претња, те додао да је непознато име аутора писма, али да користи сличну терминологију као „Исламска држава“, преноси „Раша тудеј“.

Хабачић је забринут због могућег повећања исламофобије, било да се ради о вербалном или физичком злостављању.

Друге две џамије у региону су такође примиле слична претећа писма.

Џамија Атадамун важи за кључну муслиманску институцију у Моленбек округу, подручју у близини белгијске пријестонице које је повезано са терористичким нападима у Паризу у којима је убијено 130 људи.

Белгијски премијер Шарл Мишел изјавио је прошле недеље да ће влада можда затворити „одређене радикалне џамије“ у округу Моленбек због страха да су одатле „дириговани“ париски напади.

Срна