Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Друштво » Политика » Дачић: Циљ хајке на Вучића дестабилизација Србије
Beograd, 9. novembra 2015 - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic govori na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, povodom odluke Uneska o zahtevu Kosova za prijem u clanstvo te organizacije. FOTO TANJUG / MARKO DJOKOVIC / tj

Дачић: Циљ хајке на Вучића дестабилизација Србије

Beograd, 9. novembra 2015 - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic govori na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, povodom odluke Uneska o zahtevu Kosova za prijem u clanstvo te organizacije. FOTO TANJUG / MARKO DJOKOVIC / tj
Beograd, 9. novembra 2015 – Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic govori na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, povodom odluke Uneska o zahtevu Kosova za prijem u clanstvo te organizacije. FOTO TANJUG / MARKO DJOKOVIC / tj

Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да беспризорни напади на премијера Александра Вучића потврђују да је циљ такве хајке дестабилизација Србије.

„Беспризорни напади на премијера Александра Вучића у данима када је управо завршио најуспешнију посету Кини у неколико последњих деценија, када је донета историјска одлука о отварању првих поглавља у преговорима са Европском унијом и у предвечерје Министарског савета ОЕБС-а када ће Србија бити дипломатска престоница света, потврђују да је циљ такве хајке дестабилизација Србије“, рекао је Дачић, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Дачић, који је и лидер СПС-а истиче да „одговор на такве притиске из земље и света мора бити потпуно јединство свих државних институција у циљу заштите националних и државних интереса“.

„Будућност Србије нема алтернативу, а једини доказано успешан пут је наставак државне политике Владе Србије и премијера Вучића, која ужива апсолутну подршку грађана Србије и која је остварила велике резултате у протеклом периоду. Да би Србија могла да побеђује и напредује мора да буде стабилна и зато је борба против дестабилизације Србије кључна за будућност земље“, закључио је Дачић.

Вулин: Циљ хајке на Вучића је дестабилизација Србије

Министар за рад Александар Вулин изјавио је данас да интензивирање медијске хајке на премијера Србије Александра Вучића има за циљ дестабилизацију Србије и њено увођење у спиралу политичких сукоба и слабих влада, о чијој судбини не одлучују не они које су грађани изабрали, већ они који покрећу те нападе.

Вулин је у саопштењу рекао да је Србија захваљујући Вучићу политички најстабилнија држава на Балкану, да бележи привредни раст, смањује дефицит, привлачи инвестиције и успешно се носи са мигрантском кризом.

„Таква Србија добија отварање поглавља од ЕУ и у исто време има најбоље односе са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином. Никада се у новијој историји Европе није десило да Бундестаг као гарант и пример успешне политике наведе име човека у чију политику верује и којег сматра пресудним за успех Србије“, рекао је Вулин.

Он је додао да је циљ медијске хајке да се таква Србија и такав Вучић што пре дестабилизују и сруше.

„Отуда и најновији напад долази само неколико дана пре него што ће у Београд доћи највиши представници земаља чланица ОЕБС. Само неколико дана пре него што ће се председник Владе Србије састати са најважнијим државницима света медији и јавност треба да расправљају о беспризорним оптужбама уместо да покажу нашу Србију у најбољем светлу“, рекао је Вулин.

Министар је истакао да се опет понавља сценарио да онај ко напада и оптужује неће да доказује своје тврдње, а онај ко је нападнут одлази у полицију и објашњава бесмислице и лажи.

„И као министар и као председник Покрета Социјалиста и као грађанин Србије пружам апсолутну подршку премијеру у његовој борби да Србија буде боља и праведнија“, поручио је Вулин.

Стефановић: Лажи о Вучићу да се дестабилизује земља

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је премијер Србије Александар Вучић на полиграфском испитивању негирао да је учествовао у притисцима, уцени и изнуди исказа некадашњег директора Курира Александра Корница, и најавио да ће због тога бити спроведена истрага.

„Александар Вучић је добровољно одговарао на питања и на сва питања одговорио са не, а детектор лажи показао је да говори истину. Александар Вучић никада није срео Корница, није седео с њим било где, а понајмање у некој кафани“, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је оценио да је очигледно да су лажи имале за циљ да дестабилизују земљу, због чега ће бити спроведена истрага о томе ко је и са каквим циљем изнео такве информације.

„Полиција ће током дана покушати да дође и до Корница и након подношења извештаја очекујем да се Тужилаштво изјасни“, додао је Стефановић.

Мирковић: Престаните сви са дестабилизацијом Србије

Лидер „Јаке Србије“ Саша Мирковић позвао је све представнике политичких странака и медија да прекину са дестабилизацијом Србије и да покрену дијалог и реше међусобне спорове.

„Престаните сви са дестабилизацијом Србије и седите за сто и разговарајте, а немојте да уносите немире у овом тешком периоду за све наше грађане и нашу Србију. Позивам све зараћене стране у Србији да се коначно призову разуму јер једино тако Србија може да буде јака. Нека коначно професионалци почну да раде свој посао по Уставу и Закону. Медији треба да пусте Владу да ради посао, а Скупштина и посланици који су изабрани од стране грађана треба да прозавају или критикују Владу. Политика мора да сиђе са малих екрана и уђе у институције.“

На питање да ли је против Владе, Мирковић одговара:

„Да мислим тако ја бих то први рекао у Скупштини Србије и за то ми не требају новине или телевизија. Јака Србија се залаже за јачање институција и никада нећемо да улицу користимо за вођење политике него Скупштину. Док Влада има подршку већине посланика, то је за нас из Јаке Србије легитимна Влада. Уколико дође до избора борићемо се за што бољи изборни резултат. До тада треба сви да схватимо да смо јединствени, јачи и сигурнији. Изборна трка је за такмичење, а после тога је период за јачање државе ко год да је на њеном челу.“

Станковић: Мало се претерало

Курир је злоупотребио слободу мисли и говора у сврху политичке кампање с циљем рушења кредибилитета Александра Вучића, човека с највећим поверењем у Срибји, изјавио је аналитичар Дејан Вук Станковић, поводом оптужби листа Курир на рачун српског премијера.

За Станковића је посебно индикативан тренутак у којем се све дешава.

„Ми смо у процесу када стижу позитивне вести из Кине, где је разговарано о нечем што је значајно за змељу, што може дугорочно гледано да се унапреди. Дакле, показују се знаци изласка из тешке кризе, а онда се креће у медијима да се спроведе дестабилизација политичког поретка и узнемиравање јавности“, рекао је Станковић за ТВ Пинк.

Станковић је оценио да су тврдње листа Курир шокантне, оптужбе озбиљне, те да је добро што је премијер одлучио да да свој исказ државним органима, који су једини власни да то испитају.

Танјуг, Бета