Почетак » Вести » Свет » Америчка компаније Humai објавила да је почела да ради на „васкрсавању људи”

Америчка компаније Humai објавила да је почела да ради на „васкрсавању људи”

dsadfsdfasfj44

 

СТРУЧЊАЦИ  америчке компаније Humai објавили су да раде на „технологији васкрсавања људи”.

Daily Mail је објавио да притом тврде да имају амбицију да „људе враћају из мртвих уз помоће вештачке интелигенције”.

Објаснили су да ће мозак својих „пацијената” прво замрзавати, а у њега уграђивати „специјални чип”. А чим развој технологија то омогући  – њихове замрзнуте мозгове ће вадити из крио-камера и уграђивати га у „ново, вештачко тело”.

Humai наглашава да ће ово бити „враћање умрлих у живот”, а све би наводно требало да изгледа овако.

Своје „пацијенте” ће пред смрт изучавати помоћу вештачког интелекта: његов начин разговора, понашање, мисаоне процесе и навике. Ти подаци ће бити кодирани и смештени у поменути чип и „интегрисани заједно са мозгом умрлог у специјално вештачко тело”.

Оснивач Humai – Џош Боканегра – рекао је у интервјуу часопису Popular Science да ће његова компанија о својим „пацијентима” прикупљати податке уз помоћ специјалног софтвера који је у разради. Па подвукао:

„После њихове смрти, помоћу криотехнологија ћемо замрзавати мозгове својих „пацијената”. Чим наше технологије то омогуће, мозгове ћемо имплантирати у вештачка тела. Како мозак неког пацијента буде старио – користићемо нанотехнологије за „ремонт” и побољшање њихових ћелија. У томе треба да нам помогне и технологија клонирања”.

Факти