Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Запад тресе Вучића

Запад тресе Вучића

branko-radun_660x330

Пише: Бранко Радун

Протеклих пар месеци смо имали више афера, медијских сукоба и бучних најава дестабилизације и рушења владе премијера Вучића него у две године Тадићеве или Коштуничине владавине.

Док су у првој фази односа Владе и медија највише критика и удара трпели коалициони партнери и председник Николић, у следећој су мете били људи из Вучићевог окружења, да би сада започели и директни удари по самом премијеру.

Нисмо видели никаквих промена унутар владајуће коалиције или пак активности опозиције као узрока ове медијске фртутме. Очигледно је реч о неком другом центру моћи. То могу бити само странци. Тако и тумачимо размену ватре провладиних медија о “рушењу владе” и амбасадора Кирбија који говори да он “није заинтересован да руши Вучићеву владу”. Барем не засада.

На неки начин, обе стране су у праву. Они који говоре да прозападни медији и сајтови које финансирају западни фондови производњом афера угрожавају и слабе позиције Владе. Исто тако је у праву и амбасадор кад каже да они тренутно нису заинтересовани за рушење Вучићеве владе. Али је и послао поруку да они медији који аферама “начињу” владајућу коалицију морају бити толерисани.

Због чега онда све то? Па треба ствари посматрати у контексту односа Србије према Косову, Русији и Кини. Посета Вучића Кини и Рогозина Србији даће одговор на питање у којој мери је наша спољна политика избалансирана. Дакле, читава “медијска фрка” прозападних медија је притисак да се одустане од реализације стратешких уговора са Москвом и Пекингом.

Новости