Почетак » Вести » ОВО ЈЕ ЈЕДИНА ИСТИНА: Турска је само „Тројански коњ“, ово је почетак сукоба Русије и Америке!

ОВО ЈЕ ЈЕДИНА ИСТИНА: Турска је само „Тројански коњ“, ово је почетак сукоба Русије и Америке!

us-army-soldiers-45

Турска је оборила руски авион Су-24 са америчким авионом Ф-16, што је узбуркало читав свет.

Првенствено, Турску треба посматрати као источни огранак НАТО-а, односно америчке војске у Европи. Сада треба одговорити на питање зашто је НАТО одлучио да нападне Русију.

Напади у Паризу нису прошли као што се очекивало. Француска је почела преговоре о војној сарадњи, али не са НАТО-ом већ са Русијом. Међутим, Вашингтонов циљ је био да уведе НАТО у Сирију.

Стога је Турска/НАТО трапаво напала Русију на територији Сирије како би изазвала груб одговор Русије и добила изговор да пошаље НАТО снаге у Сирију.

Колико год све ово опасно звучало, ништа од тога нема везе са Трећим светским ратом као што многи тврде. Све се своди на то да ли држава која подржава и финансира џихадистичке терористе сме да уништи руске авионе који уништавају њен профит.

Председник Путин је то срочио као „забадање ножа у леђа“ пошто сви докази упућују на заседу и на то да су Ф-16 авиони само чекали да угледају Су-24 авионе.

Два Су-24 авиона су се упутила на мисију бомбардовања групе „умерених побуњеника“ за које Анкара тврди да су Турци у Сирији (такозвани Туркмени). Међутим, у северној Сирији има јако мало Турака.

Су-24 авиони су заправо намеравали да гађају Чечене и Узбекистанце, али и групу Ујгура који су ушли у Сирију са турским пасошима с намером да делују са исламистима. Већина ових плаћеника се налазе у „умереним“ побуњеничким групама попут ФСА и Џабхат ал Нусре.

Управо они су измасакрирали руске пилоте када су се катапултирали након што је погођен један од авиона.

Су-24 авиони нису представљали ама баш никакву претњу по Турску. Турски амбасадор у УН, Халит Чевик, упутио је писмо Савету безбедности у ком наводи да су руски авиону „упозорени 10 пута у року од 5 минута“, а они су се заправо нашли у ваздушном простору можда 17 секунди. Не треба ни помињати да турски и НАТО авиони стално прелазе сиријску границу.

12289767_10208463392370188_6242876624301111653_n

Ердоган зна да су се амерички неоконзервативци екстремно наљутили кад је француски председник, Франсоа Оланд, одлучио да сарађује са Русијом у борби против ИСИС-а.

Стога је циљ обарања авиона био да се Турска укључи у америчко-британску коалицију против Русије, Сирије, Ирана и Ирака јер је постало и више него јасно да Анкара већ годинама финансира све могуће терористичке организације, укључујући ИСИС, Арар ал Шам и Џабхат ал Нусру.

Међутим, и САД и Европа су већ прозреле турску игру, а постоје бројни документи који указују на сарадњу између Турске и ИСИС-а.

Билал Ердоган, син султана Ердогана, највећи је профитер од илегалне продаје украдене ирачке и сиријске нафте. Замислите онда који је скандал испао када је Путин на састанку Г-20 лидера у сред Турске изјавио како су неки од чланова Г-20 директно повезани са ИСИС-ом.

Замислите како је турска мафија побеснела када су руске ваздушне снаге почеле да уништавају нафтне рафинерије и танкере који су превозили нафту до Турске уништавајући на милионе и милионе профита.

Ипак, колико год команда НАТО-а деловала смешно, нарочито због изјава генерала Филипа Бридлава о „руској агресији“, она није нимало глупа. НАТО неће ризиковати рат против Русије због једне вазалске државе. Опет, ни Русија неће дати повода НАТО-у да уђе у рат.

Ако ништа друго, недавни догађаји су обновили историјске тензије између руског и отоманског царства, а од Русије можемо да очекујемо хладан, прорачунат, детаљан, брз и дефинитивно неочекиван одговор.
Оно што је сигурно јесте да ће Русија појачано почети да бомбардује све коридоре залиха ИСИС-а које долазе из Турске у северну Сирију, али и све руте којима се украдена нафта превози из северне Сирије у Турску.

Русија има толико опција на располагању. Она рецимо може да постави С-300 и С-400 ПВО системе на турско-руској граници и да успоставе руску зону без летења у Сирији коју ће Дамаск одобрити.

Нека се онда турски и НАТО авиони усуде да уђу у сиријски простор без дозволе владе.

Ердоганов очајнички потез само указује на то да Анкара не жели мир у Сирији већ да Асад што пре оде са власти и то због бројних геополитичких, политичких и економских разлога.

И не само да турски мафијаши сарађују са ИСИС-ом већ притом и уцењују Европу.

Немачка канцеларка, Ангела Меркел, морала је да иде у Анкару да се улизује Ердогану како избеглице не би преплавиле њену државу. Ердоган је пристао под условом да му се уплати 3 милијарде евра.

Европа није имала другог избора. Европска комисија је одобрила Турској 3 милијарде евра који ће бити послати у јануару 2016. године.

Обарање руског авиона Су-24 је тек почетак. Наредна 2016. година ће бити пуна оваквих експлозивних догађаја.

Пепе Ескобар/ Спутњик, Вебтрибун