Почетак » Вести » Хладно са снегом, до пет степени
Beograd, 4.11.2015. - Pesaci u centru grada. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DR)

Хладно са снегом, до пет степени

Beograd, 4.11.2015. - Pesaci u centru grada. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DR)
Beograd, 4.11.2015. – Pesaci u centru grada. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DR)

У Србији облачно и хладно, местимично са снегом, на северу и истоку са кишом и суснежицом, а највиша дневна температура биће до пет степени.

Како је саопштио Републички хидрометеоролошки завод, после подне и крајем дана очекује се слабљење и престанак падавина прво на југу и западу Србије. Дуваће слаб и умерен северозападни и западни ветар, на истоку повремено јак. Најнижа температура биће од -1 до 2, а највиша дневна од 1 до 5 степени.

У Новом Саду облачно и хладно, повремено са кишом, суснежицом и снегом. После подне ће падавине ослабити, а увече и престати. Дуваће слаб и умерен северозападни и западни ветар, најнижа температура биће око 1, а највиша дневна око три степена.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 5. децембра, у недељу ујутру и пре подне биће умерено до потпуно облачно, понегде са слабим падавинама, поподне постепено разведравање. У понедељак у већем делу земље биће мало до умерено облачно, у Војводини уз

више облачности, понегде са слабом кишом. Од уторка ујутро хладно, местимично са маглом, током дана претежно сунчано.

Следеће седмице очекује се топлије време са највишом дневном температуром изнад просечних вредности што ће условити топљење снежног покривача и на вишим планинама.

Танјуг