Почетак » Вести » Друштво » Политика » Гојковић: Нисам осрамотила Србију

Гојковић: Нисам осрамотила Србију

maja1

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да Србију није осрамотила нигде где је била, па ни у Ирану, где је током званичне посете носила хиџаб, што је изазвало бурне реакције у Србији.

Гојковић је „Политику“ рекла да је Иран земља која, упркос великим притисцима, није признала самопроглашену државу Косово и која је многим гестовима показала поштовање српских државних интереса, те да је зато приликом посете Техерану одлучила да стави хиџаб, који је добила из Новог Пазара.

„На тај начин сам желела да покажем колико ценимо њихов став“, рекла је Гојковић.

Она је навела и да је радила у најбољем интересу своје државе, а да је медијски линч, коме је због тога била изложена, није изненадио јер, како је навела, „то смо ми“.

„Ја своју земљу нисам осрамотила нигде где сам била, па ни сада, и драго ми је што је наш премијер Александар Вучић, иако је у Кини, нашао времена да ми пружи подршку“, рекла је Гојковић.

Председница парламента је недавно у званичној посети Техерану оденула један од стриктнијих одевних предмета хиџаб, иако је по протоколу марама била довољна да покрије главу. Након тога су уследиле критике, да је Гојковић претерала, осрамотила Србију и повредила све оне Иранке које се боре за већа права жена.

Бета, Политика