Почетак » Вести » Друштво » Медији » Драган Ј. Вучићевић: Био сам потпуно у праву за државни удар, све што сам предвидео се десило, Зорана Михајловић хоће да ме хапси

Драган Ј. Вучићевић: Био сам потпуно у праву за државни удар, све што сам предвидео се десило, Зорана Михајловић хоће да ме хапси

Vučko na pinku

Гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк главни и одговорни уредник Информера рекао је да је био потпуно у праву за државни удар и да се обистинило све што је рекао, а као „доказе“ је навео шале на његов рачун на интернету и појединим медијима.

„У ових седам данас се догодило све што сам рекао“, изјавио је Вучићевић, који је прошле недеље најавио да ће Томислав Николић и Зорана Михајловић извршити државни удар против Александра Вучића.

Он је и одбацио тврдње да му је Вучић дао налог да пласира причу о „државном удару“ проив њега.

Вучићевић је открио и да је министарка поднела кривичну пријаву против њега, а потом лично ургирала код републичког јавног тужиоца Загорке Доловац да отвори истрагу и наложи привођење!

Потпредседница Владе Зорана Михајловић захтева да главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић буде ухапшен и осуђен на затворску казну због кривичних дела „ширење панике“ и „проношење лажних вести“!

Тај лудак мора да заврши у затвору!

Михајловићева је, како нам је незванично потврђено, поднела кривичну пријаву против Вучићевића и у више наврата ове недеље лично ургирала код републичке јавне тужитељке Загорке Доловац да Вучићевић што пре буде приведен и кривично гоњен, пише данашњи Информер!

У тужилаштву кажу да је ово „страшан и непримерен“ притисак извршне на судску власт.

– Зорана је више пута ургирала да се по сваку цену покрене истрага и наложи саслушање Драгана Ј. Вучићевића. Она је буквално полудела због оптужби које је на њен рачун Вучићевић изнео на ТВ Пинк у суботу, 21. новембра, али и последњих дана у текстовима у Информеру. Тражила је од Доловчеве да ваш уредник буде најстроже кажњен, викала је да „тај лудак мора да заврши у затвору“ (видите оквир)! Сви смо били шокирани оваквом бахатошћу и покушајем да се ућутка ваш лист – истиче наш извор из Тужилаштва.

Министарка тражи пет година робије за Вучићевића!

У члану 343 Кривичног закона, на који се у својој пријави позива министарка Михајловић, наводи се:

„Ко изношењем или проношењем лажних вести изазове панику, или теже нарушавање јавног реда или мира или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација које врше јавна овлашћења, казниће се затвором од три месеца до три године и новчаном казном. Ако је ово дело учињено путем средстава јавног информисања или сличних средстава или на јавном скупу, учинилац ће се казнити затвором од шест месеци до пет година.“

У Вишем јавном тужилаштву кажу да ће у овом случају поступити „строго по закону“. Незванично сазнајемо да ће бити издат налог полицији за саслушање Вучићевића и може се очекивати да главни уредник Информера током викенда буде приведен у Управу криминалистичке полиције!

Министарка Михајловић, која је и потпредседница СНС, упорно је јуче (петак) одбијала сваки контакт са новинарима и уредницима нашег листа. Њен медијски саветник, бивши одговорни уредник „Блица“ Светомир Марјановић, такође није хтео да нам одговори ни на једно питање.

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић поручује да „стоји на располагању држави“.

– Ту сам, нигде не бежим! Не морају да ме хапсе, биће довољно да ме позову и ја ћу сам отићи у полицију, тужилаштво или где већ надлежни кажу… И даље стојим иза свега што сам рекао на ТВ Пинк и иза сваког текста који смо објавили у Информеру – категоричан је Вучићевић.

Михајловићева може да поднесе кривичну пријаву само као грађанка, али не и као чланица Владе. Све остало може да буде само у сврху личне политичке промоције

Наш уредник каже и да је застрашујућа бахатост са којом потпредседница Владе Зорана Михајловић наступа у тужилаштву.

– Замислите само шта би се десило да је неко други притискао тужилаштво да приведе било ког новинара или уредника?! Али кад Зорана тражи моје хапшење, то је ваљда у реду, то је та демократија… У сваком случају, већ сам рекао да стојим свим надлежним органима на располагању и да ћу и полицији и тужилаштву детаљно пренети сва моја сазнања и доказе којима располажем. Само се искрено надам да ће правна држава реаговати и у неким другим, много озбиљнијим случајевима милионског криминала у који су умешани неки други власници медија – навео је Вучићевић и нагласио:

– Страшна паника Зоране Михајловић је најбољи доказ да све време говорим истину! Ускоро ће се тек видети колико сам у ствари у праву!

На другој страни, криминолог Златко Николић сматра да у наступима Драгана Ј. Вучићевића нема елемената кривичног дела, али да је на тужилаштву да о томе одлучи.

– Министарка Зорана Михајловић има једнако право да изнесе своје мишљење и затражи од тужилаштва да спроведе истрагу против Вучићевића, баш као што и власник и главни уредник Информера има право да изнесе свој став и сазнања. Лично, не видим проблем у наступима вашег уредника нити сматрам да у његовом понашању има било шта противзаконито – наглашава Николић.

Информер – НСПМ