Почетак » Вести » Америка први пут у историји рекла за Русију нешто чега се свет плаши!

Америка први пут у историји рекла за Русију нешто чега се свет плаши!

ff56a82925bea7035742964b3bc4fe5f_L

Ово још није виђено од кад постоји планета, Америка први пут у историји открива најстрашнију ствар према Русији!

У директној борби, у случају конвенционалног сукоба, Руси би буквално потукли снаге САД – тврди пензионисани амерички пуковник Даглас Мекгрегор за магазин „Политико“.

Руска војска парадира

Без обзира на величину војног буџета, Армија САД није тако снажна као што многи мисле и сигурно би је Руси поразили у случају директног сукоба на одређеном подручју – сматра Мекгрегор.

Он је премештање америчке јединице из Немачке у Мађарску, с намером да забрине Русе, назвао шалом и сценариом који никога неће заплашити у реалности.

Мекгрегор је амерички ратни херој чија је јединица током голфског рата уништила наоружану ирачку бригаду за 23 минута, а притом имала само један губитак у људству.

Говорећи о тој победи, Мекгрегор је рекао да су имали посла са слабо обученим ирачким војницима, али да би у судару са Русима били поражени.

„Заправо, израз поражени није права реч, правилно је рећи да бисмо били уништени“, рекао је Мекгрегор, који сада важи за великог војног експерта.

Не знам да ли потребно причати о овоме, јер се сада мењају ствари! Више није као некада! Америка је била сила, али ово што Русија показује, свет делује НЕМОЋНО

Он упозорава да је америчка војска слабо организована и да није добро обучена, па би у случају директне борбе са армијама које су равноправне по бројности и технички добро оспособљене, попут руске или кинеске, била потучена.

Мекгрегор тврди да су ове оцене утемељене и да су у америчкој војсци свесни тих проблема.

Војска САД забринута због руског С-400

Одлука Русије да у својој бази у Сирији распореди најмодернији противавионски ракетни систем С-400 изазива „значајну забринутост“ за америчку војску, саопштили су амерички званичници.

Неименовани амерички званичник је за АФП рекао да тај систем „представља значајну претњу за сваког“.

„Постоји значајна забринутост и што се тиче ваздушних операција у Сирији“, навео је тај званичник.

С-400 имају домет од око 400 километара, што значи да могу да продру дубоку у турску територију или би могле да представљају и потенцијалну претњу за авионе из коалиције, предвођене САД, наводи француска агенција.

Москва је најавила да ће у Сирију послати свој најмодернији противавионски ракетни систем С-400, након што су у уторак турски ловци оборили руски војни авион на турско-сиријској граници. Тај систем ће бити распоређен у бази Хмејмим.

База Хмејмим се налази на подручју које контролишу снаге сиријске војске, а Русија је користи за полетање својих бомбардера који иду у акцију уништења циљева Исламске државе у Сирији.

Систем С-400 је уведен у употребу у Русији 2007. године.

Извор: Blic.rs, RT.com