Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Друштво » Политика » ЗАПАД СПРЕМИО СВОГ KАНДИДАТА: Вук Јеремић кандидат за премијера

ЗАПАД СПРЕМИО СВОГ KАНДИДАТА: Вук Јеремић кандидат за премијера

vuk-jeremic-Foto-mc-rs-1024x690

Део опозиције спреман је да испуни захтеве западних структура и да уз огроман новац, који би требло да се убаци у Србију, крене у рушење премијера Александра Вучића, а да за свог предводника истакне Вука Јеремића, председника Центра за међународну сарадњу и одрживи развој. Ову чињеницу поткрепљује све већи број измишљених афера како би се уздрмала власт СНС, а и самог Вучића. Да би све изгледало као да је у Србији недемократска власт, последње о чему се бруји јесте да је опозицији забрањено да говори у медијима.

Јеремић, којег су америчке и британске службе задужене за Балкан процениле као неокаљану фигуру у Србији и човека који важи за десничара, требало би да у наредном периоду буде истакнут као кандидат за премијера, који би после будућих парламентарних избора, планираних за мај, стао на чело српске владе. Ову жељу подржао је и сам Саша Радуловић, вођа покрета Доста је било. Јеремић, који неће успети да се избори за место генералног секретара Уједињених нација, враћа се у српску политику и то као вођа опозиције.

Поред многих ствари у које се Запад упетљао у Србији и жеље да манипулише многим институцијама, сада спрема Јеремића за противкандидата Вучићу.

Наиме, према информацијама из кругова блиских Јеремићу, он би требало да ускоро буде промовисан у лидера који може да стане на црту Вучићу на следећим парламентарним изборима.

-Пошто више нема шансе да Вук Јеремић буде кандидат за генералног секретара УН-а, америчке и британске службе задужене за Балкан су решиле да Јеремић уђе у што чвршћу везу са појединим опозиционарима у Србији и да преко његове будуће изборне листе буде истакнут као кандидат за премијера. Оно што је циљ Запада јесте да преко Јеремића и Радуловића дође до једног дела и функционера СНС-а, који су због нарушене позиције у странци спремни да се прикључе овој опозиционој опцији. Дефинитивно је сада јасно да Западу Вучић не одговара и да они желе послушника на челу Владе Србије – тврди извор „Афере“.

Према његовим речима, америчке и британске службе задужене за Балкан врло добро познају Вука и знају да би он могао да донесе огроман број гласова уколико се са њим буде радило на промоцији.

-Америчке и британске службе морају сада да иду на ову тактику директне промоције кандидата за премијера Србије. Они су се на овај корак одлучили пошто се премијер у Србији не бира на непосредним изборима већ у Скупштини Србије од стране посланика и тако желе да већ сада истакну Јеремића као неког ко би стао Вучићу на црту. Америчке и британске службе задужене за Балкан су свесне да би Јеремић могао да донесе гласове и деснице и левице. Било је и разговора да и ДС уђе у то коло, јер у тој странци верују да би за Јеремића гласали бирачи демократа – наводи наш извор и додаје да многим великим силама не одговара да Србија буде стабилна и чврста земља и да има јаког премијера.

Е. А.

Недељник Афера